מנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר לשעבר, הרב אברהם ברון, קורא לכל הציונות הדתית, מימין ומשמאל, להתכנס תחת בית פוליטי אחד.
בראיון בעמדת ערוץ 7 בכנס מנהלי הציונות הדתית באילת, אומר הרב ברון כי המבחן הוא הצבעות, ועל הצבעות יש הסכמה של קרוב למאה אחוזים בין חלקי המגזר. את הקול הזה מצפה הרב ברון שישמיעו קודם כל ראשי הישיבות התיכוניות והאולפנות שהם אלו שמעצבים את דמותם של בני המגזר.
"חסר לנו מאוד קולם של המחנכים בגיל התיכון" אומר הרב ברון ומוסיף כי "קו פרשת המיים בעיני בציונות הדתית זה באמצע כיתה י"ב. אם בחור מחליט ללכת לישיבת הסדר או ישיבה גבוהה, או אולי מכינה או ישירות להתגייס לצבא. אם בת בוחרת ללכת למדרשה כזאת או אחרת, לעתודה או גם להתגייס. אלו החלטות שייעצבו את האישיות שלהם גם עוד 20 שנה. אבל קולם של המחנכים לא נשמע. שומעים את ראשי הישיבות הגבוהות, ראשי ישיבות ההסדר והמכינות".
"לדוגמה המאבק על שילוב לוחמות בצה"ל, אנחנו הפסדנו אותו. אבל אם יבואו ראשי ישיבות, ראשי אולפנות וראשי תיכונים ויגידו שמי שמחנך לזה ש95% מבני הציונות הדתית מגיעים ללוחמה, זה בזכותנו, אנחנו מחנכים אותם לזה. אנחנו היום מגמגמים. שהתחיל הסיפור הלוחמות בזמנו לפני 30 שנה, אני הזהרתי שזה יפגע בגיוס. בשלוש שנים הראשונות ההסדר עלה בשליש, מ900 בשנה ל1,200 בשנה. כמה פלוגות מבצעיות הפסדנו בגלל שילוב הלוחמות הזה", אומר הרב ברון בדאגה.
הוא מציין כי "אם קולם היה נשמע היום יש סיכוי שהייתה נשמעת חשיבה נוספת בצבא בנושא הזה. לכן אני קורא לכל המחנכים בגיל התיכון להשמיע את קולם, לעשות כנסים. זה לא רק בנושא הלוחמות, כי הם בסוף קובעים את הנראות של הציונות הדתית. לא ראשי ישיבות ההסדר, לא ראשי הישיבות הגבוהות. הם שקובעים את הנראות".
בהתייחסות למצב הפוליטי בציונות הדתית מספר הרב ברון: "אחרי שסיימתי באיגוד חשבתי מה אני יכול לתרום לציונות הדתית והסתובבתי לא מעט בכנסת וראיתי שכמעט אין הבדלים בהצבעות, לא בדרך אבל בהצבעות בין מרזל לבין מימד. הערכתי שבין הימין לשמאל שבתוך הציונות הדתית, ב-85% הנושאים שעולים לכנסת לדיון, כמעט ואין הבדל בהצבעות".
לטענתו, "הבחירות האחרונות הוכיחו שבנט, שקד וגדעון סער, את כל הקולות שלהם שנשארו בימין בבחירות האחרונות, זה ה-12 מנדטים שהוסיפו לימין להקים ממשלה. את כל 12 המנדטים האלה הם גנבו. הבחירות האחרונות הוכיחו שהרוב המוחלט של מצביעי בנט ושקד בבחירות הקודמות ומצבעי סער, נשארו בימין, והצביעו לימין. הם פשוט גנבו את הקולות, גנבה מוחלטת".
הרב ברון חוזר להסכמות שיש ואומר: "צלצל אלי אחד מנאמני תורה ועובדה ואמר לי סרקנו עם האנשים של הרב בני אלון ז"ל את כל הנושאים בכנסת והגענו ל95% הסכמה. זאת אומרת, שכל ההצבעות והגישה של חלקים רבים בציונות הדתית, זה של פסילת אנשים ולא עניין אידיאולוגי. זה אסון. הבחירות לכנסת הם לא בחירת שידוך לבת שלך, זה דבר שצריך להיות במבחן אחד, מבחן הצבעות. ואם בהצבעות אין הבדל, אסור לפסול אף אחד".
"אני קורא לציבור שלנו להתחיל לקחת את זה אל ליבו, לעשות כנסים ולהציף. על זה צריך לדבר כי בנפשנו הדבר. אנחנו יכולים להגיע להרבה יותר. אנחנו 20% בחינוך כבר שנים, זה 24 מנדטים, הם צריכים לחזור הביתה, לפחות חלקם. אם אומרים שבן גביר הביא אנשים לא מהציונות הדתית, זה רק מכהה את הבעיה, איפה הציונות הדתית ולמה היא לא באה לידי ביטוי במפלגת הציונית דתית", הוא מסכם.