חאן אל אחמר
חאן אל אחמרצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מנכ"ל תנועת רגבים, מאיר דויטש, לא הופתע מבקשת המדינה לדחות שוב את תשובתה על פינוי חאן אל אחמר. בראיון לערוץ 7 הוא מסביר מדוע.

"אני מאוכזב אבל לא מופתע. שיערתי שהמדינה תבקש ארכה נוספת, אבל התאכזבתי כי קיוויתי שהמדינה תיערך לפינוי. המדינה ביקשה לדחות את התשובה שלה לעתירה בעוד ארבעה חודשים. אחרי שמונה בקשות דחיה זה כבר לא מפתיע", הוא אומר ומעריך כי גם קיים סיכוי לא מבוטל שלאחר הדחייה הנוכחית תבוא בקשה נוספת לדחייה נוספת.

"אני מקווה שלא נגיע לשם. אני מקווה שבג"צ לא יקבל את בקשת הארכה של המדינה ושיחייב את המדינה לפנות אותם תוך זמן מוגדר". על התשובות שהוא שומע משרים בממשלה שעמדתם קרובה לעמדתו שלו הוא אומר כי "לדבריהם הם דרשו לפנות את חאן אל אחמר עכשיו ושיש חוסר הסכמה לגבי אופן הפתרון. בסופו של יום מי שמכריע הוא שר הביטחון שחשב יחד עם ראש הממשלה אחרת".

"כל גורמי הקואליציה התחייבו לפני הבחירות שהם הולכים לטפל בנושא ההשתלטות הפלשתינית על שטחי C. כולם טענו שצריך לפנות את חאן אל אחמר, ועכשיו כשהנושא מגיע לשולחנם הם דוחים את זה", אומר דויטש החש אכזבה קשה מההתנהלות שסותרת את ההסכמה מקיר לקיר בקואליציה לגבי הצורך והמחויבות לפנות את המקום.

"הסכמתי עם בצלאל כשהוא דרש לקבל את הסמכויות הללו, אבל הסמכויות עדיין לא הגיעו לידיו. העתירה לא הייתה מול שר האוצר אלא מול שר הביטחון וראש הממשלה, אבל האחריות המיניסטריאלית נופלת על בצלאל כמו על כלל השרים".