
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיע בצהריים (שישי) לזירת הרצח הכפול בנצרת וקיבל תדרוך ממפקד המחוז תנ"צ שוקי תחאוכה.
השר בן גביר אמר: "אני דואג לתושבים כאן ואנחנו חייבים להילחם מלחמת חורמה בפשע הזה. חסרים למשטרת ישראל הרבה דברים. חסרים תקציבים, חסרים שוטרים, צריך להיות משמר לאומי שישליט כאן סדר".
השר בן גביר הוסיף: "יש כאן ממ"ז וממ"ר מצויינים, אנשי מקצוע שאני רק מפרגן להם, אני יודע שחסרים להם כלים ואני מתכוון לפעול בחודשים הקרובים כמה שיותר כדי שהם יקבלו כלים".
לסיום אמר השר בן גביר: "ההצהרה שלי היא הצהרה מפורשת, חייבים לעצור את זה, ולעשות הכל כדי שהדם לא יישפך כאן ברחובות. מגיעה לילדים שחיים כאן מציאות אחרת ולשם כך אני כאן".
כזכור, שני אחים תושבי נצרת, כאלד סעדי בן ה-28 ועלי סעדי בן ה-31, נורו למוות הבוקר בפתח ביתם בעיר. הם הובאו לבית החולים האנגלי במצב אנוש, אך הרופאים נאלצו לקבוע את מותם. הרקע הוא ככל הנראה סכסוך בין עבריינים.
עשרה בני אדם נרצחו בחברה הערבית מתחילת השנה. אחד הנרצחים ריצה בעבר מאסר על עבירות נשק ואלימות. ככל הנראה הרוצחים הגיעו לבית האחים, הציגו את עצמם כשוטרים, אימם פתחה את הדלת ואז הרוצחים איתרו את השניים וירו בהם מטווח קצר.
