
במשטרה מגיבים לראש מועצת גדרה: מקושש כותרות והון פוליטי על גבה של נאנסת
ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל, האשים את המשטרה בהפקרת אזרחי ישראל על רקע החשד לאונס המחריד הלילה.

המשטרה הוציאה אחר הצהריים (שישי) הודעה חריגה וחריפה נגד ראש המועצה המקומית גדרה שהאשים את המשטרה באוזלת יד, כלשונו ובהפקרת אזרחי ישראל.
מהמשטרה נמסר "בהתייחס לדברי הבל וחסרי אחריות של ראש עירית גדרה, על רקע חשד לאירוע אונס חמור בעיר, אנו מביעים שאט נפש מהניסיון של נבחר ציבור לקושש כותרות והון פוליטי על גבה של קורבן עבירה", נאמר.
"תמוה ביותר שרק אתמול שיבח ראש העיר את שוטרי ומתנדבי התחנה בערב מיוחד שערך לכבודם ואילו הבוקר שיגר אל חלל האוויר התבטאות אומללה בגנותם, באופן שאינו ראוי לבעל תפקיד, במעמדו".
המשטרה פתחה הלילה בחקירת חשד לאונס של אישה על ידי אלמוני שהתפרץ לביתה בגדרה. על פי החשד, הפורץ השתמש בכוח כלפי האישה ואנס אותה בעת שילדיה ישנו בחדרים הסמוכים - וככל הנראה נמלט מבלי לגנוב דבר מהבית.
ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל, כינס את גורמי הביטחון והרווחה במועצה לישיבת חירום שבה הוחלט כי מוקד 106 יתוגבר. "אנחנו המומים ומזועזעים מהמקרה שאירע הלילה בשכונת גולדה. התעוררנו הבוקר לבוקר מזעזע שמטלטל את כל קהילה גדרה ואת כל מדינת ישראל. אנו עדים למחיר אוזלת היד של משטרת ישראל אשר מפקירה פעם אחר פעם את ראשי הערים, תושבי מדינת ישראל ואזרחי ישראל", אמר.
"אנו עומדים בחזית המלחמה בפשיעה ואין לנו שום מענה מהגוף האמון לאכיפת הסדר והחוק. לא יכול להיות מצב שתושבי מדינת ישראל, אזרחים תמימים, יופקרו להילחם בגופם ובנפשם בפורצים, גנבי רכבים, שוהים בלתי חוקיים ובעבריינים אלימים. לצערי, תושבת גדרה שילמה מחיר כבד בגופה ובנפשה ואיתה קהילת גדרה כולה, אנו יוצאים למאבק ולא נעצור עד שמשטרת ישראל תשנה את תפיסת הפעלתה בערים בכל רחבי המדינה".