
בחלקת גדולי האומה בהר הרצל נערכה בצהריים (א') הלוויתו של יו"ר הכנסת, שגריר ישראל בפולין ויו"ר מועצת יד ושם לשעבר שבח וייס שהלך בשבת בגיל 87. שבח הותיר אחריו שני ילדים ונכדה.
בהלוויה השתתפו בין היתר נשיא המדינה יצחק הרצוג, נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, נשיא המדינה לשעבר ראובן ריבלין, ח"כ בני גנץ, שרת החוץ והמשפטים לשעבר ציפי לבני, יו"ר הכנסת לשעבר מיקי לוי ואישי ציבור נוספים.
בתו, פרופ' יפעת וייס, ספדה לאביה ואמרה כי חלקת גדולי האומה היא נקודה הפוכה לנקודת ההתחלה של אביה – הבור בו נאלץ לשרוד עם משפחתו. וייס הוסיפה כי בחודשים האחרונים לחייו לא הפנים אביה את המתרחש במדינה ואולי "מוטב שכך, שכן מעשי ידיו טובעים בים".
"לפני שאבא שפנה לפוליטיקה אבא שלנו היה איש אקדמיה. היה קל לאהוב את אבא, הוא היה שובה לב. הייתה לו זיקה עמוקה לערכי שיוויון. הוא קיים אורח חיים צנוע. לא חשב שהוא מורם מהעם. הוא הגיע לפולין כשגריר בימי חסד. הוא זכה להכרה ציבורית חריגה בממדיה'', ספדה הבת.
יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה, הניח לצד קברו של היו"ר לשעבר, פרופ' וייס ז"ל, את זר כנסת ישראל. נשיא המדינה, יצחק הרצוג, הניח את זר מדינת ישראל. שרת ההסברה, ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, הניחה את זר ממשלת ישראל. נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, הניחה את זר בית המשפט העליון. שניים משרי ממשלת פולין הניחו זר בשם נשיא פולין.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד אמש ליו"ר הכנסת לשעבר ואמר: "אני אבל על מותו של שבח וייס, יו"ר הכנסת לשעבר. שורד השואה שהפך לפרופסור בעל שם עולמי, יו"ר מועצת יד ושם, שגריר ישראל בפולין ומנאמני תנועת העבודה. אוהב עמו ומדינתו אותה ייצג בגאון. תנחומיי למשפחתו ואוהביו. יהי זכרו ברוך".
אחד האישים הבולטים שנפרד מווייס הוא נשיא פולין המכהן, אנדז'יי דודא, שסיפר על תפקידו החשוב של וייס בחיזוק היחסים בין המדינות. "בצער רב קיבלתי את הידיעה על מותו של וייס. איש נפלא, יהודי, פטריוט ישראלי שאהב וכיבד את פולין. אביר של מסדר העיט הלבן היה. זו אבידה גדולה עבורנו ועבור יחסי פולין-ישראל", אמר הנשיא.