איתיר הרמן במרכז מורשת קטיף
איתיר הרמן במרכז מורשת קטיףצילום: מרכז מורשת קטיף

לקראת כ"ב בשבט - יום גוש קטיף במערכת החינוך, נערכים במרץ במרכז מורשת גוש קטיף בניצן צילומים לקראת משדר מיוחד שיועבר למאות בתי ספר שכבר הבטיחו את השתתפותם.

המשדר המיוחד יכלול סרטונים על הגוש ולאחר מכן חידון בשידור חי. את הפלטפורמה היחודית שמאפשרת חידון שכזה יצר צחי כהן במסגרת מיזם 'רצים לתנ"ך' והתגייס הפעם להנחלת מורשת קטיף.

מי שלוקח חלק בצילומים הוא כוכב התכנית 'המרדף' של ערוץ כאן 11 הצ'ייסר, איתי הרמן, שהגיע על מנת להוסיף ידע בכל הנוגע לגוש קטיף ולצלם את השאלות בהם יתקיל את התלמידים והכיתות שישתתפו בחידון.

הצ'ייסר צפוי להגיע גם ליום השידורים החי במרכז קטיף בכ"ב בשבט ולהנחות את המשדרים שיועברו לבתי הספר היסודיים והעל היסודיים, בהתאמה לפי גילאים, כאשר פרסים שווים מובטחים לכיתות הזוכות.

במקביל למשדר המיועד לבתי הספר נרתם ערוץ 7 לסייע בהעלאת המודעות למשמעות היום ולצד שורה של כתבות בנושא במהלך השבוע התקיימו ראיונות עם אישי ציבור, חברי כנסת ועקורים שיעלו גם הן וילוו את יום גוש קטיף.

מרכז מורשת קטיף הפועל מטעם משרד ראש הממשלה יזם את יום גוש קטיף במערכת החינוך ביום בו אוזרח הישוב הראשון בגוש, נצר חזני בשנת 1977. אנשי המרכז מבקשים באמצעות משדר, סרטונים ,הרצאות, מפגש עם עקורים ועוד להפגיש את התלמידים שנולדו למציאות בה אין גוש קטיף עם מפעל ההתיישבות הגדול שנעקר.

מנכ"ל מרכז מורשת קטיף בניצן, מוכי בטר: "המטרה המרכזית שעליה אנו עמלים היא שימור זיכרון ומורשת גוש קטיף לדורות הבאים. יום גוש קטיף במערכת החינוך הוא מרכזי מאוד במאמץ הזה כאשר מדי שנה מצטרפים למערכת החינוך עוד תלמידים שלא זכו להכיר את הגוש. הצ'ייסר איתי הרמן עם הידע הנרחב והגישה הלבבית הוא האיש בעזרתו אנו מבקשים להנגיש את מורשת גוש קטיף אותה אנו מבקשים להנחיל".