
זה הפך לדפוס קבוע, בכל פעם שמתפרסמים ידיעות חיוביות על יו"ר מפלגת הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, מיד יש מישהו שממהר לפרסם ידיעה בלעדית על "בכירים אמריקאים ופקידים אירופאים" ש"מזהירים" כי "הסיוע לישראל ייפגע" ועוד איומים כאלה ואחרים.
אנשים שעיניהם צרה בהצלחת מפלגת הציונית הדתית, מחפשים איך לפגוע במפלגה תוך שהם מנצלים את המצב הנפיץ באיו"ש, והכי קל לפרסם ידיעות על "בכירים ופקידים" שאיימו כי הסיוע לישראל ייפגע אם סמוטריץ' יעשה ככה או יעשה אחרת.
הדפוס שלהם קבוע, קודם מפרסמים ידיעות נגד שר האוצר, אחר כך דואגים לתרגם אותן לאנגלית, ואז מוודאים שאתרי חדשות בחו"ל יעשו פולו לידיעה שלהם, ואז הם מוצאים פוש כי "אפילו העיתונים הגדולים בחו"ל מבינים את גודל הסכנה".
לאחר מכן צייצנים משתפים את הציוצים לגבי הפרסומים בחו"ל, חלקם מצייצים באנגלית את הידיעות הללו ובכלל לא יודעים מה הם מצייצים כי הם לא קוראים אנגלית, אבל מבחינתם זה נגד סמוטריץ' אז לא משנה מה כתוב, לפעמים גולשים ברשתות מתייגים את הלוחמים הכי גדולים נגד ישראל כדי להשתלח בשר האוצר.
גורם בציונות הדתית אומר לי "אנחנו לא נבהלים מספינים". לדבריו "ראינו בעבר כמה פרסומים נגדנו שהתבררו כעורבא פרח, אנחנו לא נבהלים וממשיכים לעבוד למען אזרחי ישראל, אנחנו מכירים כמה תועמלנים שמנסים לחמם את האמריקאים ואת אירופה נגדנו, לא מתרגשים מהם".
ההשתלחות השבועית נגד הממשלה בכלל ונגד סמוטריץ' בפרט, במיוחד בסופי שבוע אז כל הפובלציסטים משחיזים את העטים או מתקתקים את המקשים במקלדת, מגלה לנו שזה בגלל שהממשלה בראשות נתניהו עובדת נכון, שר האוצר סמוטריץ' עובד בהרמוניה מושלמת עם שאר חלקי הממשלה, וזה מאד מרגיז את מתנגדי הממשלה, שהולכים להיות עם פרצוף חמוץ בשנים הקרובות.