אודי סגל תוקףחדשות 13

מגיש המהדורה המרכזית של חדשות 13 אודי סגל יצא הערב בחריפות נגד ״חוק הכותל״.

״אם אתם רוצים לדעת אם אתם יהודים לפי הממשלה הזו, תקראו טוב טוב את חוק השרוולים", אמר סגל במונולוג שהקריא במהדורה.

"כי הסיפור של החוק הוא הסיפור של היחס של הממשלה לכולנו", אמר סגל, "כלומר לכל מי שהוא לא בדיוק תומך ש"ס או מתפלל בישיבה. הכותל, נזכיר לאריה דרעי, שוחרר על ידי מישהו שהיה שר בממשלתו, יצחק רבין, אז רמטכ"ל, ע"י ממשלה לא עלינו ממשלת שמאל של לוי אשכול."

"עם השנים הציונות החילונית עשתה את מה שהיא עושה במשך הרבה שנים - היא ויתרה, ויתרה על הזכות על הכותל כאתר היסטורי לאומי, אתר מורשת שמאחד את כל הציבור בישראל, והעבירה אותו לידיהם הדתיות, אבל דרעי ניסה לעשות היום את הסגירה האחרונה."

"הכותל הפך לבית כנסת - אדם חילוני לא יכול לבוא לשם ולהתייחד עם שלוש בנותיו, הוא צריך להיפרד לעזרת גברים ועזרת נשים. גם התוכניות שנתניהו בעצמו קידם של רחבת הכותל הדרומי לקונסרבטיבים רפורמיים וחילוניים, גם זה כבר לא קורה."

"עכשיו דרעי בחוק השרוולים הופך את הכותל לבית כנסת אורתודוקסי שמיועד רק לאורתודוקסים", סיכם סגל, "אז אם אתם לא באים טוב לממשלה בעיניים, אתם לא מתלבשים כמו שהיא רוצה ואתם לא בז'אנר המתאים ביהדות תדעו שבעיניי הממשלה הזו אתם לא מספיק יהודים״.