עולים לקבל את הפרסדוברות אורט

הסרט 'צבר שחור' של 3 בוגרי הישיבה התיכונית אורט קריית גת: אלחנן פטיגו, ידידיה מלסה ואליאב סויסה חושף את הזהות המורכבת של ידידיה ואלחנן כבני העדה האתיופית שכבר נולדו בארץ.

היוצרים מעמתים בין הזהות המורכבת של הדור האתיופי הדתי והצבר לבין דרכי אבותם שעלו ארצה בגיל צעיר והתחנכו בישיבות הסדר ציונות דתיות כירוחם וגוש עציון. בגיל ההתבגרות גילו השניים את תרבות האפרו וההיפ-הופ והרגישו הזדהות איתה מחד ומצד שני הם מבקשים להזדהות כדתיים ולהתחבר לתרבות הביתא ישראל עליה הם גדלו, גם אם הם מתלבשים אחרת ואולי גם בלי כיפה על הראש לפעמים. הקבלה של ההורים אולי היא זאת שלא מולידה כאן מרד בלתי נשלט ומרתקת. כך נוצר שיח יוצא דופן שזכה כאמור בפרס החמ"ד בקטגוריית הסרט החברתי ע"ש אורי אורבך.


ידידיה עורך הסרט ואלחנן במאי שהיום הם תלמידי מכינה מספרים: "מרגע שהחלטנו שעושים סרט על העדה, היה ברור לנו שאנחנו לא רוצים לספר סיפור חיצוני או רדוד, אלא לגעת במה שכואב לנו הוא חלק מהזהות שלנו. בזכות התמיכה של הישיבה הצלחנו להגיע לתוצאה נהדרת ולזכות בפרס ואנחנו מודים על כך.

ראש ישיבת אורט קריית גת הרב נתנאל דהאן בירך את בוגריו: "בית הישיבה גאה באלחנן וידידיה שיחד עם חברם אליאב הולידו יצירה ערכית עמוקה ובוגרת שלא מפחדת להתמודד עם שאלות. נמשיך לחנך את תלמידנו ליצור ולהביע את עצמם".