סייבר מחשבים
סייבר מחשביםצילום: Istock

מתקפת סייבר נרחבת בוצעה הלילה (ראשון) על הטכניון. סטודנטים ואנשי סגל התבקשו לנתק מחשבים מהחשמל.

בהודעה שנשלחה לאנשי המחשבים של מערכות האוניברסיטה נכתב כי הם השתלטו על כל המידע והקבצים של המוסד. "משטר האפרטהייד צריך לשלם על השקרים והפשעים. הוא צריך לשלם על הכיבוש, פשעי מלחמה נגד האנושות, הרג אנשים והרס העתיד והחלומות.

"יש לכם רק 48 שעות. אחרי הדדליין, קנס של 30% יתווסף למחיר. לאחר חמישה ימים נוציא את המידע למכירה. קחו את זה ברצינות ואל תקשיבו לפתרונות ועצות של הממשלה הטיפשה".

אושר עשור, יועץ סייבר למשרד הביטחון ושותף מנהל חטיבת הסייבר בפירמת הייעוץ Auren ישראל: "לאנשי הטכניון יש כמה אופציות. האחת - לשלם את דמי הכופר. עם זאת, יש הסכמה גורפת בקרב קהילת הסייבר שמדובר ברעיון רע. הרי המידע נמצא אצל התוקף וכלל לא בטוח שהטכניון יקבל אותו חזרה בעקבות תשלום. מצד אחד נגנב מידע, ומצד שני רכיבים רבים בתוכנות מוצפנים על ידי התוקף".

עשור מציע אופציה מועדפת אחרת: "צריך לחקור את תהליך הפריצה וההתפשטות של וירוס הכופר באמצעות חוקרי אבטחת מידע, ולהתחיל תהליך טיהור ושחזור המידע לאחור, הן באמצעות שימוש בגיבויים, והן בניסיון לעקוף את תהליך ההצפנה של וירוס הכופר".

ממערך הסייבר הלאומי נמסר כי אנשיו נמצא בקשר מול הטכניון "לקבלת תמונת מצב מלאה, לסיוע באירוע ולבחינת השלכותיו". עוד נמסר מהמערך כי "מגזר ההשכלה הגבוהה מהווה יעד מרכזי למתקפות סייבר: בשנת 2022 המערך זיהה וטיפל ב-53 אירועים באקדמיה, שרובם נבלמו. המערך פועל לאורך השנה מול המוסדות לאיתור נקודות חולשה ולהטמעת הגנות. באחרונה אף התקיימו מספר פגישות עם המועצה להשכלה גבוהה ונציגי המוסדות האקדמיים מתוך הבנת האיום הדורש הידוק שיתוף הפעולה ואף לבחינת אפשרות להקמת מרכז בקרה משותף".