שגרירת ארה"ב באו"ם לשעבר, ניקי היילי, הודיעה היום (שלישי) כי תתמודד מול הנשיא לשעבר טראמפ בפריימריז של המפלגה הרפובליקנית.
היילי, מושלת דרום קרוליינה לשעבר, מבקשת להתמודד בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2024. "אני ניקי היילי ואני רצה לנשיאות", אמרה הפוליטיקאית הרפובליקנית בסרטון שפרסמה בטוויטר. "הגיע הזמן לדור חדש, בואו נעשה זאת".
"הגיע הזמן למנהיגות חדשה – לגלות אחריות פיסקלית, לאבטח את הגבול שלנו ולחזק את המדינה, הכבוד והתכלית שלנו", אמרה היילי וגם הזכירה את הניסיון שלה בתחום מדיניות חוץ. "סין ורוסיה מנהלות מלחמה. הם כולם חושבים שאפשר להתעמר בנו, לבעוט בנו. אתם כבר צריכים לדעת את זה עליי: אני לא סובלת בריונים. וכאשר בועטים בחזרה זה מכאיב להם יותר עם נועלים עקבים".
היילי, בת ה-51, נחשבת לתומכת מובהקת של ישראל, ובעת שירותה באומות המאוחדות הובילה את המהלך לקיצוץ בתקציב אונר"א והרחבת העיצומים נגד המשטר האיראני.
היילי תהיה הראשונה שמכריזה על מועמדות לנשיאות אחרי טראמפ, והיא גם הראשונה שמאתגרת באופן ברור את הנהגתו.
פוליטיקאים נוספים שצפויים להכריז מועמדות הם רון דה-סנטיס, מושל פלורידה, מייק פומפאו, שר החוץ בתקופת טראמפ ומייק פנס, סגנו של טראמפ בעת כהונתו בבית הלבן.