
שופט בית משפט השלום בירושלים ציון סהראי דחה היום (שלישי) את בקשת המשטרה להאריך את מעצרם של שני נערים אשר נעצרו אמש בחשד שבעטו בסמוך לעיר העתיקה ברכב של ערבי לאחר פיגוע הדקירה בירושלים.
בדיון ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם של הנערים בארבעה ימים. עו"ד דניאל שמשילשווילי שייצג את הקטינים מטעם ארגון חוננו דרש לשחררם ובית המשפט קיבל את עמדתו.
אני מברך על החלטת בית המשפט הנכבד אשר קיבל טענותינו והורה על שחרור מרשיי הקטינים, מבלי שאיפשר עיכוב ביצוע ההחלטה, הכל כבר בהארכת מעצר ראשונה, תוך דחיית בקשת המשטרה להאריך את מעצרם בארבעה ימים, בגין חשדות המוכחשים על ידם בתוקף", אמר עו"ד שמשילשווילי לאחר הדיון.
הוא הוסיף כי "בימים בהם הטרור מכה בכל מקום בעמנו, ללא הבחנה, טוב תעשה המשטרה אם תפנה את משאביה המוגבלים לאלו שבאמת מהווים סכנה לבטחון הציבור והמדינה ולא לקטינים שספק אם יש להם דבר וחצי דבר בעבירות אשר יוחסו להם ולראיה החלטת השחרור הברורה".