
בסרט החדש מאולפני מארוול 'אנטמן והצרעה: קוונטומאניה', שיוקרן החל ממחר בבתי הקולנוע, אנו פוגשים שוב את סקוט לאנג (פול ראד) והופ ון דיין (אוונג'לין לילי) אשר ממשיכים לחקור את חייהם כזוג שהוא גם במקרה גיבורי על.
הם חיים את החיים טובים – סקוט כתב ספר, הופ נאבקת עבור מספר מטרות הומניטריות, משפחתם – הוריה של הופ, ג'נט ון דיין והאנק פים ובתו של סקוט, קאסי – סוף סוף חלק מחיי היומיום שלהם .
קאסי מתברר, חולקת את החיבה המשפחתית למדע וטכנולוגיה – בייחוד לעולם הקוואנטום. אך הסקרנות של קאסי מובילה למסע בלתי צפוי בכיוון אחד עבור כלל המשפחה אל העולם הסאב אטומי הנרחב, שם יתקלו ביצורים חדשים ומוזרים, בציוויליזציה מדוכאת ובשליט של הזמן, אשר מסעות כיבוש יו המאיימים רק החלו. עתה, סקוט וקאסי נמשכים אל עבר כיוון אחד והופ ג'נט והאנק בכיוון אחר, הם תקועים בעולם בו מתרחשת מלחמה ללא ידיעה איך והאם ישובו לביתם.
הסרט פותח את השלב החמישי ביקום הקולנועי של מארוול, בקצב הרפתקאות מסחרר עם כל ההומור והלבביות שמעריצי מארוול מצפים. "סרטי אנטמן תמיד עסקו במשפחה", מספר הבמאי פייטון ריד שחתום גם על שני סרטי אנטמן הקודמים, וממשיך: "בקוונטומאניה אנו מעמיקים ומסבכים את הדינמיקה המשפחתית בעודנו מציירים תמונה גדולה הרבה יותר על המסך. בשני הסרטים הראשונים טבלנו רק אצבע בעולם הקוואנטום, הפעם רצינו לתת לסרט לוק שונה לחלוטין וזו חוויה אדירה."
יש פה סיכון גבוה אומר ריד, שכן הסרט מכין את הקרקע למספר סרטים שיבואו אחריו "עבורי זה היה דבר מאוד מרגש. ליצור את עולם הקוואנטום זו מלאכת יצירת העולם האולטימטיבית. הרעיון הוא שהם נכנסים עמוק יותר לעולם הקוואנטום ממה שראינו בעבר. היינו צריכים ליצור לא רק את הנראות של הערים והציוויליזציות הללו, היינו צריכים לייצר עבורם הגיון פנימי והיסטוריה ואז לאכלס את העולם הזה ביצורים, יישויות ומבנים".
"שאבנו המון השראה ויזואלית עבור הסרט – מצילומים באמצעות מיקרוסקופ אלקטרוני למגזינים של מטאל כבד משנות ה - 70-80 ," מספר ריד. "אספתי את כל התמונות מכריכות של ספרי מדע בדיוני ישנים – אמנים כמו ג'ון האריס, פול לאיירד, ריצ'רד מ. פאוורס. הציורים הללו מאוד משפיעים על מצב הרוח. ואהבנו את התחושה והטון שהלוק הזה נותן לסרט" הוא מסכם.
מפיק הסרט סטפן ברוסרד מוסיף כי "זהו מרחב סאב אטומי בתוך העולם שלנו שאיננו מודעים לקיומו. שאלנו את עצמנו: 'כיצד נראית טכנולוגיה בעולם זה?' אני חושב שאחת הסיבות שהיקום הקולנועי של מארוול כל כך מצליח ובעל אריכות ימים הוא שכל דמות חדשה מהווה הזדמנות לפרוץ דלת אל עבר עולם ומלואו חדש".
