אוטובוס
אוטובוסצילום: ISTOCK

תושבי שיכון ה' בבני ברק יוצאים נגד התוכנית להקמת מסוף אוטובוסים חשמליים באיזור בטענה שהדבר יגרום למראות פריצות, חילול שבת, זיהום אוויר וירידת ערך הדירות.

במודעות רחוב שנתלו באזור נאמר כי "מיותר לציין עד כמה הדבר יגרום לתושבי הסביבה נזק הן מבחינת זיהום האוויר שכלי רכב רבים יסעו ויחנו במשך כל שעות היממה, הן מבחינת עוצמת הרעש שדבר כזה מקים.

בדבריהם התייחסו כותבי המודעה למה שהןם מכנים "הסכנות הרוחניות הגלומות בתוכנית ומציינים כי האוטובוסים כלל לא ישרתו את תושבי האזור החרדיים.

"אנו עלולים להיחשף למראות לא צנועים הן מצד נהגים והן מצד נוסעים. כן לא ניתן לדעת האם הדבר עלול להרבות חילולי שבת".

לדברי המוחים, "בשום מקום בארץ לא מוקמים מסופי אוטובוסים מעין אלה בלב שכונות מגורים אלא באזורי תעשיה".

כמו כן הזכירו כי הקמת מסופי האוטובוסים יובילו לירידת ערך הדירות באזור "מבלי שהדבר יביא לתועלת", כלשונם.

בשולי המכתב הם הפנו לכתובת מייל בו ניתן להביע מחאתם וכדי למנוע את הקמת מסופי האוטובוסים האמורים.