
מנהיג ארגון הטרור חיזבאללה, חסן נסראללה, התייחס היום (ה') לרפורמה במערכת המשפט ואמר בנאום כי השסע בישראל קטלני וחסר תקדים. כך דווח בכאן חדשות.
בנאום שנשא אמר נסראללה: "הממשלה השוטה בישראל דוחפת לשתי התנגשויות גדולות – התנגשות פנימית בתוך ישראל והתנגשות עם הפלסטינים שתתרחב לאזור".
נסראללה הזכיר את דאגותיהם של מנהיגי המדינה לשעבר: "אנו שומעים שיח מנשיא היישות וראשי ממשלה לשעבר לפיד, בנט, אולמרט, ברק ושרי ביטחון לשעבר וגנרל שמדברים על מלחמת אזרחים ועל שפיכות דמים ושאין פתרון לאתגרים שמציבה הממשלה החדשה".
''מדברים על מכשול ה-80 שנה שהמדינה לא תשרוד יותר מזה", אמר נסראללה וציטט את הנשיא יצחק הרצוג כשאמר "כולנו מודאגים לגבי מדינת ישראל. חבית הנפץ עומדת להתפוצץ".
נסראללה טען שאבד האמון של הציבור בצבא, בהנהגה המדינית וגם במערכת המשפט: "האיום הכי גדול עלינו באזור, אינשאללה, לא ישלים את ה-80 שנה".
עוד אמר נסראללה כי בחיזבאללה לא יקבלו התמהמהות של חברות הגז במים הלבנוניים, ברקע הסכם סימון הגבול הימי עם ישראל. "שמעתי שישראל החלה להוציא גז ונפט מכריש", הוא אמר. "אם מישהו חושב שיתמהמהו בנושא הוצאת הגז מהמים הלבנוניים ונגלה ששיחקו על חשבון הלבנונים - לא נאפשר להוציא נפט וגז מכריש".
