יואב גלנט
יואב גלנטצילום: Yonatan Sindel/Flash90

שר הביטחון יואב גלנט ייצא הערב (ה') לגרמניה, שם ישתתף בוועידת מינכן לביטחון.

במסגרת השתתפותו בוועידה, יישא השר גלנט נאום בו יתייחס לאיום האיראני והשפעותיו על היציבות העולמית.

כמו כן, ייטול שר הביטחון חלק בפאנל אשר יעסוק בהסכמי אברהם ובהתמודדות עם האתגרים האזוריים, לצד נציגים מבחריין, מאיחוד האמירויות, מגרמניה ומאיטליה.

במהלך ימי הוועידה, צפוי השר גלנט להיפגש עם עשרות ממקביליו, שרי הגנה מרחבי העולם, בהם שר ההגנה הבריטי, הגרמני והיווני, עימם ידון באתגרים הביטחוניים של המדינות ובהזדמנויות לחיזוק שיתופי הפעולה.

בוועידת הביטחון במינכן מתכנסים מידי שנה מאות נציגים, ובהם מנהיגי מדינות ושרים רבים לצד נציגי מכוני מחקר וארגונים לא ממשלתיים, במטרה לדון באתגרי הביטחון העולמיים ובהשפעותיהם.

גם יו"ר מפלגת העבודה ח"כ מרב מיכאלי תמריא היום למינכן שם תשתתף בכנס הביטחון כנציגה היחידה של האופוזיציה בישראל. מסגרת הכנס תשתתף יו"ר העבודה בדיון על חוסן דמוקרטי, ותקיים פגישות עם פוליטיקאיות ופוליטיקאים מובילים, הוגי דעות ונציגויות מהקהילה היהודית העולמית, בהן תדון באתגרים העדכניים השונים לביטחון ישראל.