חילוץ בטורקיה
חילוץ בטורקיהצילום: הצלה ללא גבולות

רעידת אדמה בעוצמה 5 הורגשה הערב (ה') בטורקיה וברחבי המזרח התיכון - כולל סוריה, לבנון וגם בישראל.

בסוריה דווח כי מבנה קרס באזור העיר חלב כתוצאה מרעש האדמה.

תושבי צפון הארץ דיווחו על רעידת האדמה אך לפי שעה אין לכך אישור מהמכון הסיסמולוגי הישראלי. מדובר ברעידת האדמה הרביעית שהורגשה בישראל מאז תחילת החודש.

בתוך כך, סוכנות האסונות של טורקיה מעדכנת שעלה ל-38,044 מספר ההרוגים במדינה כתוצאה מרעידות האדמה.

איציק איטח, מפקד משלחת "הצלה ללא גבולות" SSF, סיפר לערוץ 7 על הפעילות בטורקיה לאחר רעידת האדמה שבה קיפחו את חייהם עשרות אלפים.

"אנחנו הראשונים שנחתנו בטורקיה. ביום יום אני מנהל שתי חברות וקיבלתי החלטה לעזוב הכל וללכת לעזור שם. אני רווי ניסיונות בטיפול באסונות בעולם וברעידות אדמה. הכנו את כל הציוד הרפואי במספר שעות מצומצם והגענו לנמל התעופה במהירות", פותח איטח.

"לא ידענו את גודל האסון עד שממש היינו במקום. ברגע שיצאנו מהמיניבוס קפצו עלינו האזרחים שנעזור להם ואתה נמצא במצב שאתה לא יודע עם מי להתחיל כי ערים שלמות נמחקו. ראינו שאנחנו לא מוצאים את עצמנו והלכנו לבית החולים שבו קיבלו את הפצועים. היה שם כאוס מטורף. נכנסנו לתוך הדלפק ופשוט ניהלנו את בית החולים. אלפי פצועים קשה שבכל מצב נורמלי אמורים להיות שעות בניתוח ואנחנו יכולים לתת לכל אחד חמש דקות של טיפול והוא צריך לצאת החוצה ולא ברור לאן הוא יוצא", הוא מוסיף.

לדבריו, "אני יכול לומר בוודאות שהצלנו מאות פצועים ממוות והצלחנו לייצב את מצבם. עבדנו שם חמישה ימים רצוף בלי הפסקות. אני ישנתי במשך חמישה ימים אולי שלוש שעות. אכלתי סנדוויץ' וחצי כי אין אוכל כשר".

איטח הסתובב בגאווה לאורך כל ימי הסיוע עם דגל ישראל והוא מספר שהתגובות היו חמות - גם במקרים פחות צפויים. "קיבלנו לידה בבית חולים של יולדת שהגיעה מסוריה. האבא סיפר לנו שהוא גדל כל החיים על השנאה לישראל והכל השתנה מבחינתו בגלל העזרה. הבאנו כבוד לישראל ועשינו קידוש ה' שם".

מיד אחרי הנחיתה, אחרי ימים ללא שינה, הוא הוקפץ לטפל בפיגוע הרצחני ברמות. "אני מוקפץ לפיגוע, אחרי שאני מוריד את הצוות כל אחד בבית שלו. בכניסה לבית שלי אני שומע בקשר 'פיגוע עם שני הרוגים'. אתה עוד כולך שקוע בזה שעזרת לרבבות ומגיעה ההודעה ואני מרגיש שאני חייב להיות שם. הגעתי לשם תוך כמה דקות. זה אירוע שברמה האישית היה לי מאוד קשה".

איטח מסכם את המשלחת בסיפוק רב. "אני באתי לעזור וכל אדם שאמר לי תודה ושהצלחתי לסייע לו - זה בשבילי עולם ומלואו".