
התופעה של עשרות אלפים שיוצאים לרחובה של עיר להפגין הוא בהחלט דבר שצריך לנתח ולהבין איך זה קרה. מעולם לא ראינו את השמאל יוצא להפגנות של עשרות אלפים ובמספר פעמים יחסית גדול.
הפעמים האחרונות שהשמאל יצא להפגין בכמות כזאת, היה בעצרת ההזדהות ב-1995 עם "הסכמי השלום" של רבין ופרס, שלאחריה נרצח רבין על ידי בן עוולה. לפני כן ראינו אותם באותה ככר, לאחר אירועי סברה ושתילה בשנת 1983, כשבאו להאשים את ממשלת ישראל בטבח של הנוצרים במוסלמים.
שתי ההפגנות הללו היו קשורות לאירועים מדיניים, וגם קרו בצורה חד פעמית. בכלל, אנו רגילים שהשמאל מתעורר ומלא אנרגיה רק בהקשרים של "שלום", ויתורים, ערבים.
הפעם השמאל יוצא בעשרות אלפים לרחוב, לא פעם אחת אלא מספר פעמים, ולא על עניינים מדיניים אלא לכאורה על נושא סדרי ממשל. איך קרה השינוי?
הדבר נגרם משתי סיבות;
הראשונה - התפוצצות "הסכמי השלום" מול פרצופיהם הנדהמות של מצביעי השמאל. אם עדיין האמינו בשמאל שמי שאשם לכישלון אוסלו בשנות התשעים הוא נתניהו, ואם רק לא היו רוצחים את רבין היה בא שלום לעולם, אז בא ברק בשנת 2000 עם הוויתורים הכי משמעותיים שהסכים מנהיג יהודי לתת לערבים, והתשובה הייתה "אינתפאדה שניה" עם קרוב לאלף הרוגים בקרב הישראלים.
אם זה לא הספיק, אז הגיעה ההתפכחות של תוצאות הגירוש מגוש קטיף. במקום לקבל שקט והפרדת כוחות בין עזה לישראל, כפי שצפו כל המומחים הצבאיים והמדיניים, עם ישראל קיבל רקטות ללא הפסקה בכל מרחבי מדינת ישראל.
האירועים הללו גרמו לפירוק אידאולוגי של השמאל. התוצאה הישירה לכך היא הבחירות האחרונות בהן השמאל הישן, קרי מרצ והעבודה, קיבלו 4 מנדטים ומרצ נמחקה מהמפה הפוליטית.
כאן אנו מגיעים לסיבה השנייה - השמאל היה חייב למצוא משהו אחר שעליו יוכלו להתאחד ולקרב אליו את העם. וכך, במשך 30 שנה האחרונות, לאט לאט, קמה דת חדשה שהחליפה את "דת השלום". הדת החדשה היא "דת הבג"ץ".
השמאל קלט שכאשר הימין מתרבה והופך להיות רוב בקרב הציבור היהודי בצורה משמעותית, מי שמצליח לשמר את שלטון השמאל בפועל הם שופטי בג"ץ בהיותם האליטה הישנה.
עם קרות המהפכה המשפטית של אהרון ברק, שהפך את בג"ץ לפוסק האחרון בכל נושא, אם מדובר בחוק, ואם מדובר בערכים ואם מדובר במדיניות, הכלל שנקבע בשנים אלו: הכנסת מחוקקת ,הממשלה מחליטה, אבל בג"ץ הוא המכריע אם החקיקה והחלטה היא חוקית וברת מימוש, או שמא יש לבטלה ולזרוק את הכול לפח האשפה של ההיסטוריה.
אם כך, האחיזה האחרונה של השמאל בשלטון הוא בג"ץ. לכן הם החלו לקדש אותו כמו שמקדשים ומרוממים החסידים את האדמו"ר שלהם. הם הבינו שעליהם לשמר את מורשת בג"ץ של אהרון ברק, אם חפצים הם להמשיך לשלוט. הדרך הנכונה היא לשכפל את שופטי העליון, כך שתמיד בסופו של תהליך ימנו את אותם אנשים שבאו מאותו אליטה.
התפקיד המרכזי של בג"ץ בעיני השמאל הוא לשמור את השלטון בפועל אצל השמאל. עליהם לעצור כל נסיון של שינוי בבג"ץ, בעיקר שינוי שיטת מינוי השופטים ושינוי שיטת מינוי הנשיא לעליון. כאשר הדברים הללו ישתנו והאליטה תאבד את ההגמוניה על מינוי שופטי העליון והנשיא, התוצאה תהיה אבוד השליטה על המדינה ועל השלטון בפועל.
מכאן נוצרה עילה של קדושה בבג"ץ, שהונחלה לציבור ולילדים בבתי הספר החילונים בעיקר במרכז תל-אביב והסביבה. ההורים של שנות התשעים והאלפיים קיבלו את המסר הזה, שהועבר ביתר שאת לבניהם. כיום זוהי הדת שלשמה מותר "לקדש את הבג"ץ" כפי, להבדיל, כשהיהדות דורשת למסור את הנפש על "קידוש השם".
שינוי כלשהו בבג"ץ משמעותו פגיעה בדמוקרטיה. משמעותה נתינת השלטון בידי הפוליטיקאים "המושחתים" הבאים מימין ואיבוד ההגמוניה האחרונה. מסיבות אלו כיום הם יוצאים לרחוב, אותם קיצונים בעשרות אלפים, לעצור את הדימום בבג"ץ שיצר הימין במהלך עשרים שנה האחרונות.
השיא היה עם החותמת של בג"ץ לפינוי אנשי גוש קטיף מבתיהם, תוך רמיסת זכויות אזרח יסודיות. בהמשך הניסיון החוזר ונשנה של בג"ץ לקבוע למדינה היהודית את ערכיה, על פי אמות המידה של שופטיה. השמאל הרדיקלי מבין ובצדק שאם החקיקה הזו תעבור בכנסת, זה סופה של האליטה הישנה. ואז החלק שלהם בשלטון יהיה על פי הנפח האמיתי שלהם, בקרב בוחרי אזרחי ישראל.
ועל זה הם אינם מוכנים לוותר, ומאיימים אפילו בהריסת הכלכלה, הביטחון ואולי, חס ושלום, גם של המדינה הנפלאה שלנו.
עלינו לעמוד איתנים ולא להירתע מפני הקולות החזקים של מפגיני השמאל, אלה אינם אלא חרחורי גסיסה אחרונים של השמאל הישן.
אם נהיה מספיק החלטיים יש בידנו לעשות שינוי מהותי במערכת המשפט, שישפיע לאורך עשרות שנים על האופי היהודי והערכי של מדינת ישראל, מדינת היהודים. לא נותר אלא להתפלל לאלוקים שייתן עצה וכוח למובילים את התהליך, לעמוד מול הלחצים הגדולים של השמאל, התקשורת ואנשי ההון ,שכולם מטרתם לשמר את כוחם הפוליטי. עליהם לזכור כל הזמן שרוב מוחלט של העם היהודי היושב בציון, תומך בשינוי הזה ודורש מהם לבצעו.
אהוד סטודניה הוא סגן ראש המועצה האזורית שומרון לשעבר, כיום יזם נדל"ן
