הצטרפו למסע של בניה ועזרו לו לנצח את הטרור בהליכה

כשנתיים לאחר שנפצע באורח קשה בפיגוע טרור בצומת תפוח משתף לראשונה בניה פרץ באולפן ערוץ 7 את סיפור הפציעה שלו שממנה הוא משתקם גם בימים אלו.

השיחה, עם יותם זמרי, נערכה לקראת קמפיין מימון המונים שמטרתו לעזור להוריו לממן ניתוח מיוחד בחו"ל שיאפשר לו לחזור וללכת על רגליו.

בתחילה שיחזר בניה את היום הקשה בו התרחש הפיגוע. "יום ראשון, כ' באייר, היינו בדרך לישיבה באיתמר שם למדתי בשיעור א' והגענו לטרמפיאדה בצומת תפוח. הגענו לשם כמה חבר'ה ושם פגשתי גם את יהודה גואטה הי"ד ועוד כמה חברים. הרגשתי הכי בטוח בעולם, כי הייתי עם מלא חברים. היה על ידי חייל והכול היה בסדר".

כל זה נמשך עד שלפתע הגיע רכב שחור למקום. "הוא ממש חרק, אז הסתכלתי. ראיתי את המחבל צועק 'אללה הוא אכבר' כשהוא מחזיק אקדח ביד. הספקתי להסתובב, הוא עצר ממש מולי, וירה עליי ראשון. נפלתי על הרצפה ולא ידעתי מה קרה לי. בהתחלה לא איבדתי את ההכרה ושמעתי שמישהו נפגע בראש, שמעתי שהיו יריות. הכל התחיל להיות מעורפל. הרגשתי שהדם יוצא לי מהגוף והתחלתי לומר 'שמע ישראל'. פשוט כך", מספר בניה במהלך השיחה.

"אני ממש זוכר ששכבתי על הרצפה וניסיתי לקרוא לחבר שלי שעמד ממש ליד הרגל שלי. ניסיתי לבעוט בו ולקרוא לו. הוא הסתכל על יהודה שוכב על הרצפה והיה בהלם. ניסיתי לבעוט בו שיבוא לעזור לי, ניסיתי לקרוא לו ולא הצלחתי לדבר, ממש הרגשתי חנוק", הוא מוסיף.

לדבריו, "לא הבנתי למה אני לא מצליח להזיז את הרגל. חשבתי שאולי אני בטראומה או הגוף בטראומה. ואז באו חיילים ופראמדיקים, העלו אותי לאמבולנס ושם כבר איבדתי את ההכרה והתעוררתי בבית חולים. באותו יום בערב באו כבר מהשב"כ לחקור אותי אבל עדיין הייתי מעורפל. רק ביום שלאחר מכן התעוררתי".

בניה משתף ברגע בו סיפר לו הרופא את חומרת הפציעה שלו ועד כמה היה לו קשה לקבל את הדיאגנוזה הקשה. את השיחה מלווה לכל אורכה גם אביו של בניה, עופר פרץ, אשר שיתף גם הוא ברגעים שעברו עליו כשהבין שבנו נפצע, את המאבק מול הרופאים שימשיכו לטפל בבניה ולא יחזירו אותו הביתה וכמובן במסע בדרך לטיפול שיאפשר לבנו ללכת על רגליו.

השבוע יצאו בניה ובני משפחתו לקמפיין גיוס המונים תחת הכותרת "מנצחים את הטרור" שמטרתו לממן ניתוח חדשני בחו"ל שיאפשר לבניה לחזור ללכת. הקמפיין זוכה לתמיכה רבה בציבור ותוך שעות מאז עלה לאוויר הוא חצה את רף מיליון השקלים מאלפי תורמים שונים. מדובר בניתוח שעלותו מוערכת בארבעה מיליון שקלים אשר כוללים נסיעה מיוחדת לחו"ל עם צוות רפואי שילווה את הניתוח והליך ההחלמה.

נזכיר כי בניה נפצע בפיגוע ירי בצומת תפוח, בעת עמד שם יחד עם חבריו בדרכם לישיבה באיתמר. כתוצאה מהפיגוע נפצע בניה באורח קשה מאוד, לצד חברו יהודה גואטה הי"ד שנרצח בפיגוע וחבר נוסף שנפצע באורח קל.

פציעתו הקשה של בניה גרמה לו לשיתוק בכל חלקי גופו, אך בזכות הליך שיקום ארוך וכוח רצון גדול הוא הצליח להשיב לעצמו את היכולת להזיז את פלג גופו העליון. הצלחת הניתוח המיוחד תוביל לכך שהוא גם יוכל לחזור ללכת ולנצח את הטרור.

הצטרפו למסע של בניה ועזרו לו לנצח את הטרור בהליכה