בית הכנסת החדש באבו דאביועידת רבני אירופה

בטקס חגיגי התקיים באבו דאבי טקס חנוכת בית הכנסת הגדול על שם הרמב"ם.

בית הכנסת המפואר המתנשא לגובה רב נבנה בתוך מתחם שהוכרז ע"י השלטונות כ"בית משפחת אברהם" ובו נבנו זה לצד זה בנפרד, מרכז לנצרות ולאסלאם שכולל מסגד, כנסייה ובית כנסת.

רבה של צרפת וסגן ראשון לנשיא ועידת רבני אירופה הרב חיים קורסיה שייצג את הועידה בטקס חנוכת בית הכנסת קבע את המזוזה.

"בכל חנוכת בית כנסת ובית מדרש אני מתרגש ליטול חלק בחנוכת משכן לה ולתורתו ובוודאי כשבאים לחנוך משכן לה' ושער לשמים במדינה כמו אבו דאבי. ואני תפילה כי הקהילה היהודית והמבקרים ימצאו כאן בית לשם ולתפארת ולתהילה ויקוים בנו בקרוב - 'והביאותים אל הר קדשי ושמחתים בבית תפילתי, עולותיכם וזבחיכם לרצון על מזבחי כי ביתי בית תפילה ייקרא לכל העמים'", אמר הרב קורסיה.

בטקס השתתפו רבה של בריטניה ונשיא עמית של הועידה הרב אפרים מירביס, סגן יו"ר הועדה המתמדת ורבה של ז׳נבה הרב יצחק דיין, רב איחוד האמירויות הרב יהודה סרנא, הרב דוד רוזן ואורחים מאירופה ומארה"ב.