המחאה המרכזית נגד הרפורמה במערכת המשפט אמורה אמנם להתרחש היום (שני) בירושלים אך כבר בשעות הבוקר ניסו מפגינים לחסום את דרכם של שני חברי כנסת מהימין.
מפגינים מטעם ארגון 'אחים לנשק' הגיעו ליישוב פני קדם שבו מתגורר יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן וניסו לחסום את יציאת רכבו לירושלים לקראת ההצבעות על שניים מחוקי הרפורמה.
הם התיישבו על הקרקע וניסו למנוע את מעבר הרכב - שבסופו של דבר הצליח לפלס דרך ולצאת מהיישוב פני קדם.

במקביל, מוחים מטעם ארגון "לחסום את ההפיכה", חסמו את הכניסה לדירתה של חברת הכנסת טלי גוטליב בגבעת שמואל תוך שהם מדביקים את עצמם זה לזה. המוחים הניפו שלט "מי שמייצגת אנסים לא מייצגת אותנו". המשטרה הוזעקה למקום וסך הכל שמונה מהמפגינים נעצרו.
לדבריהם, "טלי גוטליב, עורכת דין של אנסים בעבר וחברת הוועדה להפיכה משטרית בהווה, היא אחת מתוך קומץ נשים בממשלה שאמורה לייצג את כולנו. הגענו היום אליה כי אנו ממשיכים וממשיכות לחסום את ההפיכה בגופינו, לא נעצור עד שהחקיקה תבוטל".
הם הוסיפו כי "הממשלה הנוכחית הכריזה מלחמה על הדמוקרטיה הישראלית ובכך על זכויות היסוד של כולנו. זוהי ממשלה בעלת קווי אופי פשיסטים המבקשת לקעקע ולחרב את השיטה הדמוקרטית בה נבחרה. מיום שהראתה נכונות לרסק את הרשות השופטת ולבטל את הפרדת הרשויות - היא איבדה את הלגיטימציה שלה למשול. אנו נתנגד לה בכל דרך לא אלימה, איננו חוששים לשלם מחיר אישי. אנו קוראים וקוראות לכל חברי הממשלה - רדו מהעץ. התחילו לעבוד בשבילנו במקום להילחם בבית המשפט. זו המדינה של כולנו, לא של ראש ממשלה".
יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד גינה את הפעילים, "מגנה בתוקף את המצור על ביתה של ח"כ טלי גוטליב, אם לילדה עם צרכים מיוחדים, ואת העובדה שלא איפשרו לה להוציא את הילדה למסגרת. זו אינה דרכנו. זו אינה דרכה של המחאה. שולח לטלי חיזוק ולבתה חיבוק".

הפגנות מחאה נוספת התקיימה מחוץ לביתו של השר אבי דיכטר באשקלון ומול דירתו של השר יואב קיש - גם שם נעצרו מפגינים.
מחאות התקיימו גם בצמתים מרכזיים ברחבי הארץ ובתל אביב נחסמו לתנועה נתיבי איילון בשני מוקדים על ידי המפגינים.
במשטרה נערכים במקביל בכוחות מתוגברים למחאות נרחבות בירושלים ובחיפה. מדוברות המשטרה נמסר כי בעקבות המחאות בשתי הערים צפויים שיבושים בתנועה ועומסים החל מהשעה 8:00 וקוראים לאזרחים להישמע להנחיות ולבחור בדרכים חלופיות.
החסימות הצפויות בירושלים: רחוב אליעזר קפלן ייחסם בקטע בין רחוב דרך רופין (כיכר השעון) ועד כיכר אגרנט (שד׳ רבין), רחוב רוטשילד ייחסם בקטע בין שד׳ יצחק רבין ועד משכן הכנסת, רחוב הנשיא השישי ייחסם בקטע בין שד׳ רבין ועד צומת הרחובות מבקר המדינה - העלייה, רחוב רופין ייחסם בקטע בין צומת הרחובות הזז-בן צבי ועד צומת הרחובות וולפסון-לורך נתנאל.
