נשיא המדינה יצחק הרצוג השתתף הבוקר (שלישי) בכנס ירושלים של העיתון בשבע ואתר ערוץ 7 והתייחס לרפורמה במערכת המשפט.
הנשיא הרצוג שב וקרא להידברות על רקע ההתקדמות בחקיקה, "אני מרגיש מאוד מוטרד, אני מוטרד מכיוון שהתיישב על הרוח שמפעמת בעם, העם שהקים פה מדינה נפלאה ומצליחה למרות כל האתגרים, ענן שמשתק אותנו מבפנים. מן שיח של איבה ועוינות שמסכן אותנו בפילוג עמוק.
"ההצבעה אתמול הייתה הכרעה שהתקבלה בכנסת אבל התוגה שמלווה אותה היא בגלל הסכנה לאחדות ישראל. אני חושב שהגיע הזמן להושיט יד ולקיים הידברות אמיצה, פתוחה וכנה כי המחיר לא שווה את זה", הוסיף הרצוג.
"היום אנחנו נמצאים במצב שבו בשביל שלכולנו תהיה תחושה שאנחנו פה ביחד, עם אחד מכל הפסיפס, אנחנו צריכים לעשות שני דברים: הראשון- איזון ראוי בין הרשויות. זה לא נכון שרשות אחת יכולה להיות חזקה יותר מכל האחרות. בנוסף, בוודאי חשוב להתבסס על העקרון המרכזי של ׳צדק צדק תרדוף׳".
אני חושב שהכוח העודף, האחריות הלאומית העודפת, תמיד נמצאת בידי מי ששולט ומוביל את המהפכה, או מוביל את המהלך. לכן הם צריכים לחשוב על דרכים בהן הם בונים אמון עם האופוזיציה להאמין שזה רציני".
בהתייחסו למתווה הפשרה שהציע בנוגע לרפורמה אמר הנשיא, "אני הצעתי מעשים לפני הקריאה הראשונה, התאכזבתי שזה לא קרה כי אני חושב שעם הנצח לא מפחד מדחייה של עוד שבוע או שבועיים.
"צריך למצוא עכשיו את הדרך ששני הצדדים יכולים להגיד- אוקיי. כי כל אחד חי בתיבת התהודה שלו, כל אחד נתון בתוך המחנה שלו, כל אחד לחוץ ממה יכתוב לו מישהו בוואטסאפ או בטוויטר או בפייסבוק, אבל יש פה עם. יש פה עם שהאויבים שלו מסתכלים עליו מבחוץ וחוגגים. יש לנו אחריות. עכשיו יש הזדמנות לקחת אחריות. אתם שנמצאים בתוך הקואליציה, תיקחו אחריות ותמצאו פתרון להוביל לכך שאנשים יפגשו ביחד וידברו. דעו לכם שהפשרה לא כל כך רחוקה, ההבנות וההסכמות לא רחוקות. אם רק נתאמץ תהיה פה גם רפורמה", דברי הנשיא.