בלשכת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מגיבים לדבריו של שר המשפטים בנוגע להתנהלות הממשלה מולה.
"איום בפיטורים לא ירתיע את היועצת המשפטית לממשלה מלמלא את תפקידה", לשון התגובה.
בכנס ירושלים של העיתון בשבע ואתר ערוץ 7 נשאל לוין האם הממשלה חותרת לפיטוריה של היועצת המשפטית לממשלה לאחר חקיקת הרפורמה במערכת המשפט וענה:
"לא את הכל אפשר לעשות בבת אחת ולא כל שינוי אפשר לעשות ברגע. המהלך שאנחנו עושים גם כך מורכב ומשמעותי. אסור שיעורבבו בו עניינים פרסונליים של אדם כזה או אחר ובמצב החוקי הקיים גם אם היינו עושים צעד כזה בג"ץ היה פוסל אותו.
אני חושב שכל דבר צריך להיעשות בשעתו - במובן זה - שאני רוצה להאמין ולקוות שאולי תהיה התעשתות והיועצת המשפטית לממשלה הנוכחית תבין שתפקידה לא להכשיל את הממשלה והשר ולפעול מאחורי גבם אלא לעבוד איתם ביחד", הצהיר לוין.
הוא ציין: "לא גינינו בחריפות את היועצת המשפטית לממשלה. אנחנו נמצאים במציאות שאין לה אח ורע בעולם שבה לפקיד רם מעלה ורם השכלה ככל שיהיה - יש סמכויות שלא קיימות לאף אדם אחר בשום מדינה דמוקרטית".
"לצערי הרב, במקום שיש סמכויות כל כך דרקוניות, אדם גם צריך להיות זהיר ולעשות בהן שימוש באופן שלא ישבש לחלוטין את סדרי השלטון והדמוקרטיה במדינה. אני באופן אישי לא מצאתי אצל היועצת המשפטית לממשלה הנוכחית את ההבנה הזו וזאת בלשון המעטה", הוסיף.