השר אופיר סופר עם העולים
השר אופיר סופר עם העוליםצילום: דוברות

שר העלייה והקליטה, ח"כ אופיר סופר, פגש הערב (רביעי) כ-40 משפחות עולים מברזיל, ארגנטינה, מקסיקו, צ’ילה וצרפת. העולים הגיעו לארץ בסיוע עמותת 'קליטת קהילות ישראל' בניהולם של שלום ואך, ובנו, אל"מ במיל׳ גולן ואך.

העמותה מסייעת לקהילות שונות להגיע למדינת ישראל ולהיקלט יחד, מה שמקל על ההתאקלמות בישראל.

עינת אמסלם רופאת משפחה מצרפת סיפרה: "אני ובעלי רצינו לעלות לארץ אבל חששנו מהקושי, במיוחד כשיש לנו ארבעה ילדים. הילדים בהתחלה לא רצו לעשות עלייה, עד שדיברו איתם מהעמותה ואז הכל השתנה. בלי העמותה והסיוע לא היינו מצליחים לעשות את הצעד הזה. העמותה היא משפחה".

מראינו שעלה לארץ מבואנוס איירס סיפר: "קיבלנו אותנו בצורה יפה. כולם רוצים שנגיע להתגורר בישראל. התרשמתי מאוד מכרמיאל ומחיפה ואני מבין את החשיבות לגור באזור".

השר אופיר סופר אמר לעולים: "אתם: "עושים שתי מצוות במכה אחת, גם עולים לארץ הקודש וגם מיישבים אותה". הוא עודד את העולים להגיע ולהתיישב בחיפה ובגליל: "דמוגרפית אנחנו מאבדים את הצפון. אני מדבר עם ראשי ערים דוגמת כרמיאל ונוף הגליל שחפצים מאוד בקליטת קהילות עולים וישמחו שתגיעו להתגורר בערים הללו".

בנושא ההכרה בתארים ובמקצועות בארץ אמר סופר: "אנחנו במשרד פועלים להכרה בתארים ודיפלומות במטרה שעולים ישתלבו בשוק התעסוקה. מדינת ישראל צריכה רופאים. הנחתי את המשרד בראשותי לבנות תכנית מיוחדת לרופאים, זה יבוא לידי ביטוי בחיזוק הרפואה גם בגליל ובנגב".

גולן ואך סיכם: "רק לפני כמה ימים חזרתי לארץ ממשלחת פיקוד העורף בטורקיה, היישר אל הסיור הלימודי של משפחות העולים מדרום אמריקה, ואני חש זכות גדולה לקחת חלק בהבאת יהודים אל ארץ מולדתם. שר העלייה והקליטה, ידידי, השר אופיר סופר, שהוא בן הגליל, איש רוח המביא איתו בשורה חשובה ורעננה לחיזוק ההתיישבות בישראל ולחידוש מעמדה הייחודי של תנועת העלייה".