
יו"ר עוצמה יהודית, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, החרים היום (חמישי) את ישיבת הממשלה על תקציב המדינה.
לפי הדיווח בכאן חדשות, בן גביר דורש את מלוא הסכום שהובטח לו בהסכם הקואליציוני, שהם מיליארדים רבים של שקלים יותר מהצעת משרד האוצר. זאת לצורך העלאת משכורות השוטרים וגיוס שוטרים נוספים. בסביבתו מאיימים במרד קואליציוני בהצבעות בכנסת, אך נתניהו טרם שוחח איתו בעצמו.
גם השרה להגנת הסביבה עידית סילמן ושר התיירות חיים כץ החרימו את הישיבה היום. במשרדי הביטחון, החינוך והבריאות, זועמים אף הם על גודל תקציבם הצפוי. לפי הצעת התקציב שנשלחה לשרים, התקציב לשנת 2023 יעמוד על כ-484 מיליארד שקלים וב-2024 על כ-513 מיליארד שקלים. המסמך עם הצעות התקציב שנשלח אינו מעודכן והסעיפים אינם מדויקים, שכן בתקציב צפויים שינויים ברגע שהוא יאושר.
בחדשות 13 דווח כי השר לביטחון לאומי בן גביר נפגש עם שר החוץ לשעבר של ארצות הברית, מייק פומפאו.
פומפאו נחשב לתומך גדול של ישראל וכן של מפעל ההתיישבות ביהודה ושומרון, ואף על פי כן גם לו יש השגות על השר בן גביר, שמעורר את סקרנותם של האמריקנים מאז הבחירות האחרונות.
הפגישה נערכה אתמול במלון בתל אביב וערכה כמעט שעה, במהלכה השמיע פומפאו באוזניו של השר לביטחון לאומי את החשש שמביעים בממשל האמריקני ובקהילות היהודיות בארצות הברית מהמהפכה המשפטית והסערה שהיא מחוללת בארץ. בין היתר אמר פומפאו כי "לא צריך לקדם את כל הרעיונות בבת אחת, לאט לאט". כמו כן, השניים שוחחו על ענייני הר הבית, הרגישים בימים אלו.
גורם שמעורה בפגישה אמר לחדשות 13 כי לפומפאו היה חשוב לשמוע שאין כוונה לפגוע באוכלוסיות באופן גורף, כמו למשל באוכלוסיה הערבית. ככל הידוע, השר בן גביר אכן נתן לו הצהרה שכזו.
פומפאו הוא אמנם בכיר אמריקני לשעבר, אבל זו הדמות האמריקנית הכי בכירה איתה נועד השר בן גביר עד כה, בין היתר כיוון שהגורמים האמריקנים בהווה המכהנים בממשל ביידן כיום, פשוט לא מוכנים להיפגש איתו. מי שיזם את הפגישה הייתה לשכתו של השר, ומצד פומפאו נענו בחיוב.