איתמר בן גביר
איתמר בן גבירצילום: דמקה הפקות

ראש הממשלה ושר האוצר סיכמו עם השר לביטחון לאומי כי התקבלו דרישות הליבה שלו והמשרד לביטחון לאומי יקבל תוספת תקציב של תשעה מיליארד שקלים.

מדובר בתוספת שתאפשר בעוד מספר חודשים להתחיל להקים את המשמר הלאומי, לגייס אלפי שוטרים, יותר מ-1,200 סוהרים ומאות לוחמי אש ולהעלות את משכורות השוטרים בשנה הקרובה, בסכום של 400 מיליון שקלים ו-100 מיליון שקלים מענקים לשוטרים.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר לאחר החתימה עם ראש הממשלה, "אדוני ראש הממשלה אני מודה לך, עשינו היום דבר גדול. תודה לך. בשורה עצומה לשוטרים, לעם ישראל ובעזרת השם שנצליח להחזיר את הביטחון האישי לעם ישראל. הישג גדול למדיניות הביטחון האישי. זה לא קורה תוך יום, התקציב יגיע תוך כמה חודשים טובים, אבל נקווה שבסיומם נתחיל בתהליך אדיר שמחזיר את הביטחון ואת המשילות".

המפכ"ל שבתאי כתב למשרתי הארגון על רקע אישור התקציב בממשלה: "משטרת ישראל קיבלה בשורה של ממש בכל הקשור להתעצמות הארגון והעלאת שכר השוטרים. תודה לשר בן גביר ולצוותו שפעלו להעלאת תקציב משטרת ישראל מתוך רצון עז לחזק את המשטרה ולהביא לשימור הכוח הקיים ולגיוס עוד אלפי שוטרים חדשים".