
ונהפוך הוא. שבוע וחצי לפני חג הפורים, האלופה מכבי חיפה התחפשה לעצמה והפכה פיגור מוקדם מול בית"ר ירושלים לניצחון. קל זה לא היה לה.
חיפה, שניצחה בששת המפגשים האחרונים בין הקבוצות בכל המסגרות וניצחה 11 מתוך 12 משחקי הבית שלה העונה בליגה, נקלעה לפיגור מוקדם לאחר עבירה ברחבתה שלה על אספרייה כבר בדקה ה-11.
ירדן שועה, שחקנה לשעבר של חיפה כבש מנקודת הפנדל והעלה את בית"ר ליתרון מפתיע עם 1:0.
בית"ר ניצלה את ההרכב ההתקפי של חיפה ואת חוסר המחץ שלה, כשהצליחה שוב ושוב לצאת להתקפות מתפרצות והייתה לא רחוקה מלהכפיל את התוצאה.
אחרי שכבר חגגה שיוויון מרגלי שרי, מערכת ה-VAR פסלה לחיפה שער אך זו המשיכה ללחוץ ועל סף הירידה להפסקת המחצית הצליחה להשוות לאחר טעות בהגנת בית"ר ובסופו של דבר פיירו השווה ושבר בצורת ארוכה בכל הקשור לכיבוש השערים שלו.
טעות שיפוט ושיקול דעת גרוע של שופט המשחק גל לייבוביץ' השאירה את בית"ר בעשרה שחקנים עוד לפני הירידה להפסקה לאחר שהוציא כרטיס צהוב שני ואדום למגן הירושלמים, מורזוב.
אל המחצית השניה עלתה חיפה בטירוף. בית"ר הסתגרה מאחור ורק ניסתה להרחיק וללא ירדן שועה שהוחלף היא לא יכלה יותר מדי.
התקפה מאורגנת אחת של חיפה הספיקה לה כדי לעשות את המהפך עם שער של שרי בדקה ה-61, אך זו כמעט ושמטה גם את הניצחון הערב כשעומר אצילי הספיק להחמיץ פנדל לאחר עוד טעות שיפוט קשה, ובית"ר כמעט ועקצה בדקות הסיום.
זה נגמר עם 1:2 של האלופה ומוליכת הטבלה שמחזירה לעצמה את פער 5 הנקודות מהדולקות אחריה בטבלה. בית"ר מסיימת עם טעם חמוץ ורושמת הפסד חוץ לראשונה אחרי 5 משחקים ללא הפסד. אם זה לא מספיק, בית"ר מסיימת את המחזור כשהיא מחוץ לתמונת הפלייאוף העליון וכבר לא תלויה בעצמה בדרך לשם.
בהמשך השבוע לשתיהן מחכה משחקי הגומלין במסגרת רבע גמר גביע המדינה בכדורגל. בית"ר תעפיל בוודאות לחצי הגמר כאשר הביסה את הפועל עפולה מהליגה השניה במשחק הראשון בתוצאה 4:0, לחיפה מחכה משחק קשה במיוחד מול מכבי נתניה שבעצמה ניצחה הערב מחזור חמישי ברציפות וקרובה להבטיח את מקומה בפלייאוף העליון. זה לא יהיה יותר קל לחיפה.
במשחק נוסף הערב במסגרת ליגת העל בכדורגל, הביסה עירוני קריית שמונה את בני סכנין בתוצאה 3:1 ועלתה לראשונה מזה זמן רב אל מעל הקו האדום. שתיהן ישחקו בפלייאוף התחתון, שתיהן גם כנראה ישרדו ולא יירדו ליגה.