
מאות יהודים מקהילות שונות ממוסקבה, תחת הנהגתו של הרב הראשי, הרב דוד יושובייב, השתתפו במסע משותף של לימוד תורה מבוקר עד ליל במסגרת "ירחי כלה".
בסדר הלימוד לקחו חלק מאות יהודים מקהילות שונות במוסקבה, ספרדיות, קווקזיות, אשכנזיות. וכן השתתפו בחורי ישיבה מישיבת "תורת חיים" בראשות הרב משה לבל, ישיבת "אהלי יעקב" בראשות הרב בצלאל מנדל, קהילת הספרדים המאוחדת "סטמגי", קהילת "דור רביעי" ועוד.
אך לא רק בני ישיבות השתתפו, אלא גם ובעיקר אנשי עסקים, אוליגרכים, אנשי עמל ועובדי כפיים פינו את יומם למען לימוד תורה משותף.
לעת ערב הצטרפו הנשים לשיעורי תורה נפרדים ונהנו משיעורי תורה והרצאות מטובי הרבנים והמרצות.
''ירחי כלה'' התקיים בטבורה של הבירה הרוסית, במלון "מטרופול" בכיכר האדומה.
הרב דוד יושובייב, הרב הראשי למוסקבה, הזכיר במסע המרכזי שהמקום בו התאספו הקהילות הוא סגירת מעגל. "במלון מטרופל לנו ולמדו בחורי ישיבת מיר בבורחם מציפורני הנאצים, אנחנו כאן היום לומדים תורה ומקדשים ש"ש באותו המקום".
עם סיומו של הלימוד הוזמנו המשתתפים לארוחת ערב חגיגית, סעודה של מצווה - עם סיום מסכת נדרים על ידי הרב נחום זיכרמן, מרבני בית הכנסת, סביב שולחנות עגולים.
את ארוחת הערב כיבד בדברי ברכה רבה הראשי של רוסיה, הרב אברהם שייביץ'. כמו כן, נציג של בית הספר היהודי "עץ חיים" נשא דברי תורה וברכה. אחריו שרו ילדי כיתה ג' מחיידר "ראשית חכמה" את השיר "י-ה אכסוף" בביצוע שלהם מרגש ומרטיט כתפילת תינוקות של בית רבן. גם רבה הראשי של ישראל, הרב דוד לאו שלח דברי ברכה וחיזוק בסרטון מוקלט לחברי הקהילה.
"עם סיום יום הלימוד, העידו המשתתפים כי הם חשו עליה רוחנית משמעותית תוך כדי איחוד לבבות ואחדות בין הקהילות השונות", מספרים המארגנים.


