
מפקד פיקוד המרכז האלוף יהודה פוקס הציג בפני הרמטכ"ל הרצי הלוי את תחקיר אירוע ההתפרעויות האלימות בחווארה, במהלכן אזרחים ישראלים ביצעו הפרות סדר במרחב ועשרות מהם השחיתו רכוש פלסטיני, הציתו מכוניות ובתים, זרקו אבנים והפעילו אלימות נגד פלסטינים.
בצה"ל אומרים כי מהתחקירים עלה שמדובר באירוע חמור ביותר, שצריך היה להימנע. עוד נמצא כי היקף האלימות ועוצמתה היו חריגים גם ביחס לאירועי עבר. משכך, לא היו מספיק כוחות בגזרה להתמודדות עם המשך המרדף אחר המחבל, הגנה מטרור וגם מניעת ההתפרעויות האלימות.
נמסר כי הופקו לקחים בנושא שיתוף הפעולה והפיקוד בין הארגונים השונים - צה"ל, השב"כ, משטרת ישראל ומג"ב, וכן בשינוי יכולת ההערכות לתגבור מהיר יותר של כוחות, כאשר יש חשד להיווצרות מצב חמור שכזה.
"אירועי אלימות המתיישבים הישראלים כנגד כוחות הביטחון וכלפי הפלסטינים נחקרים על ידי משטרת ישראל למיצוי הדין", נמסר מטעם צה"ל.
הרמטכ"ל סיכם את התחקיר ואמר: "מדובר באירוע חמור שהתרחש תחת אחריותנו - ולא היה צריך לקרות. שרשרת הפיקוד החליטה נכון בסדר העדיפויות בין המשימות השונות, אך שגתה בהקצאת הכוחות ובשליטה באירוע. הציפייה מכל חייל בסדיר ובמילואים לפעול באופן מקצועי וערכי ולמנוע מעשים כגון אלה, כפי שאנו מכשירים אותו ובהתאם לערכי צה"ל. נפיק את הלקחים הנדרשים ונלמדם למניעת אירועים דומים בעתיד".
בנוסף הוצגו לרמטכ"ל תחקירים לאירועים המבצעיים האחרונים באזור יהודה ושומרון. הרמטכ"ל שיבח את הכוחות על הפעולות המבצעיות המורכבות במסגרת הלחימה בטרור בשבועות האחרונים במסגרת מבצע "שובר גלים" כולל חיסול המחבל שתכנן את הפיגוע בו נרצח סמל-ראשון עידו ברוך הי"ד וחיסול המחבל שרצח את האחים סמ"ר הלל מנחם ויגל יעקב יניב הי"ד.
"מבצעים מורכבים אלו מעבירים מסר ברור למחבלים, שאנו נסגור מעגל על כל מחבל ונביא למעצרו או לפגיעה בכל מחבל, בכל מקום", דברי הלוי.
