השר במשרד ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, תומך בהידברות סביב הרפורמה במערכת המשפט אבל מתנגד לעצירת החקיקה לשם כך.
"אנחנו האחרונים שנאמר שאנחנו לא רוצים הידברות, אבל אין צורך לעצור את התהליך. מי שאומר לעצור מעוניין לפגוע בתהליך. מי שרוצה הידברות אנחנו פתוחים לשמוע אותו. יש ציבור שלא רואה את טובת העם אלא רק את טובתו שלו, ולא מוכן לקבל את החלטת הרוב שבחר להחליף את השלטון", אומר פרוש בראיון באולפן ערוץ 7.
הוא רואה את יחס המשטרה למוחים נגד הרפורמה ונשאל לגבי ההשוואה ליחס למחאות של הציבור החרדי. "אני בטוח שאם היה יושב פה השר לביטחון לאומי היינו שומעים ממנו הסבר ראוי. בעבר היו הפרות והיום יש הפרות. אם בעבר זה לא הצדיק את האלימות אז צעקנו וגם היום - אם הפרות לא מטופלות כראוי אנחנו זועקים. יש דין אחד לכולם והמשטרה לוקחת את עצמה בידיים. אני חושב שהיא מטפלת היום היטב במצב".
לאחרונה עורר השר פרוש סערה כאשר איים להתפטר מהממשלה על רקע מתחים שנוגע להפקת ההילולה במירון. "חשוב להיות בקשר עם הקהילה" מסביר השר, "בשנה שעברה אמנם היה טוב מבחינת בטיחות אך הציבור לא היה מרוצה".
לדבריו, "אם אני צריך להיות אחראי, ואני מוכן להיות אחראי, אני צריך שהסמכויות יהיו בידי. עכשיו זה שלב הביצוע, אנחנו מקווים שנבצע כמו שצריך".
השר פרוש מציין כי הוא מתכוון לצקת תוכן משמעותי למשרד גם בתחומי המסורת. "אני חושב שכל נער ונערה יהודים שמגיעים לגיל מצוות צריכים להכיר קצת את המסורת היהודית. זה לא כדי להחזיר בתשובה אלא כדי שתהיה היכרות עם הנושא".

