מנדלבליט: לוין, רוטמן ונתניהו רוצים שתהיה פה מדינה לא דמוקרטיתחדשות 13

בראיון בלעדי באולפן "המטה המרכזי" התייחס היועץ המשפטי לממשלה לשעבר אביחי מנדלבליט להדחת מפקד מחוז ת"א במשטרה עמי אשד.

"מאוד מוטרד מהעיתוי והאמירות של בן גביר סביב הדחת אשד, סבב תפקידים קורה בדיוק ביום שהשר בזעם אומר שלא מרוצה מתפקוד מפקד המחוז? אם זאת הדחה, לא מגיע לו שימוע? לא עושים דברים כאלה".

על הרפורמה המשפטית אמר "לוין, רוטמן ונתניהו במודע רוצים שתהיה פה מדינה לא דמוקרטית". מנדלבליט גם שיגר מסר לנשיא המדינה שעמל על הצגת מתווה פשרה, "עדיפה התנגשות על פני פשרה רעה שנראה את פירות הביאושים שלה בתוך חודשים".

עוד התייחס מנדלבליט לסכנת מעצר של קציני צה"ל בחו"ל ואמר כי ישראל תתקשה להגן על עצמה אם מערכת המשפט לא תהיה עצמאית, בהקשר זה הוסיף, "האמירה של סמוטריץ׳ למחוק את חווארה היא נזק אדיר, חוסר אחריות ממדרגה ראשונה להתבטא כך, בייחוד כשמדובר בשר שהוא חבר קבינט".

על רקע דברים שאמר לאחרונה על הסדר הטיעון שנחתם עם יו"ר ש"ס אריה דרעי השיב "מצפים שאצעק במגפון שדרעי לא התחייב לפרוש? זה נכתב בתשובה לבג"ץ".