
בעקבות ניסיון הפיגוע בעיר ביתר עילית שהסתיים בנס ללא נפגעים, פנה ח"כ ארז מלול מש"ס ליו"ר הכנסת ח"כ אמיר אוחנה, בבקשה לקיים דיון דחוף במליאת הכנסת בנוגע לפרצה ביטחונית שלדבריו מסכנת את התושבים.
לדברי מלול, מאות פועלים פלסטינים רשאים להשתמש בשירותי התחבורה הציבורית בעיר ביתר עילית ובכך לחמוק מהבידוק הביטחוני.
הנושא עלה לסדר היום הציבורי, לאחר שהתברר שהפלסטיני שהניח את המטען ביום חמישי האחרון עלה על האוטובוס שנכנס לעיר ביתר עילית, בלי שעבר כלל בידוק ביטחוני.
בפנייה ששיגר ליו"ר הכנסת כתב ח"כ מלול: "ניסיון הפיגוע בשבוע שעבר באוטובוס בביתר עילית ושבחסדי שמים אינו צלח, הציף נושא שהעלו לאחרונה ראש עיריית ביתר עילית מר מאיר רובינשטיין וסגנו מר יהודה עוביידי: עשרות פועלים פלסטינים מהיישובים הסמוכים לביתר עילית עולים לתחבורה ציבורית האמורה לשרת את תושבי ביתר עילית, החיכוך כשלעצמו מסוכן.
''כמו גם התחמקותם מהבידוק הבטחוני הקיים בדרך מהווה לכאורה פרצה בטחונית חמורה ומדאיגה. אבקש לדון בנושא זה בדחיפות'".
ח"כ ארז מלול הוסיף: "למרבה הצער, אויבינו מנצלים כל פרצה גם כזו שמסייעת לפועלים פלסטינים לעבוד בישראל, כדי לפגע בנו. ניסיון הפיגוע הוא קריאה לפעולה עבורנו, פעולה שתמנע את הפיגוע הבא. אני מקווה שמערכת הביטחון תענה לקריאה ותסגור לאלתר את הפרצה הביטחונית".