צוות חוקרים מאוניברסיטת אקסטר באנגליה בדק נתונים של 60 אלף בני אדם ועל פי תוצאות המחקר הם טוענים כי דיאטה ים תיכונית תסייע להפחית ב-25 אחוזים את הסיכוי ללקות בדמנציה.
ג'ניס רנסון, אחת ממובילות המחקר החדש, אמרה כי תוצאות המחקר הוכיחו כי הדיאטה הים תיכונית מסייעת להפחית את הסיכון לדמנציה ללא קשר לסיכונים הגנטיים של האדם.
"הממצאים ממחקר גדול זה, המבוסס על נתוני אוכלוסייה, מדגישים את היתרונות ארוכי הטווח לבריאות המוח כתוצאה מצריכת תזונה ים תיכונית העשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים ושומנים בריאים. ההשפעה המגנה של דיאטה זו נגד דמנציה הייתה ברורה ללא קשר לסיכון הגנטי של אדם, ולכן זו צפויה להיות בחירה מועילה לאורח חיים עבור אנשים המעוניינים לעשות בחירות תזונתיות בריאות ולהפחית את הסיכון שלהם לדמנציה", אמרה רנסון.
ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת BMC Medicine. במהלך המחקר עקבו החוקרים אחר מצבם הרפואי של 60,298 בני אדם בגילאי 40 עד 69 לאורך תקופה של תשע שנים. בפרק הזמן הזה התגלו 882 מקרים של דמנציה, כאשר אלו שהקפידו על תזונה ים תיכונית היו בסיכון נמוך יותר ללקות במחלה.
סוזן מיטשל, ראש מחלקת מדיניות במכון Alzheimer's Research בבריטניה, שלא הייתה מעורבת במחקר, אמרה כי "יש שפע של עדויות לכך שאכילת תזונה בריאה ומאוזנת יכולה לעזור להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית. עם זאת, הוכחות לדיאטות ספציפיות הרבה פחות ברורות. המחקר החדש והגדול הזה מוסיף לתמונה הכוללת הזו, אבל הוא הסתמך רק על נתונים מאנשים עם מוצא לבן, בריטי או אירי. דרוש מחקר נוסף כדי להתבסס על הממצאים המסקרנים שלו, ולגלות האם היתרונות המדווחים הללו מתורגמים גם לקהילות מיעוטים, שם המודעות לאופן בו האנשים יכולים להפחית את הסיכון שלהם לדמנציה נמוכה יותר".