
הכנס הראשון של פורום "תורתם אומנותן" התקיים ביום חמישי האחרון במכון מאיר בירושלים, בהשתתפות עשרות רכזות של קהילות אברכים מכל רחבי הארץ, ובמהלכו הושק מועדון ההטבות החדש של הפורום, עם למעלה מ-150 עסקים שכבר הצטרפו למועדון.
האירוע התקיים במעמד רבנים, נבחרות ציבור ובעלי עסקים שהצטרפו למועדון.
פורום "תורתם אומנותן" הוקם לפני כשנתיים, בעיצומה של ממשלת בנט-לפיד, במטרה להיאבק בהחלטת שר האוצר לשעבר ליברמן לבטל את הסבסוד למעונות היום למשפחות אברכים. מדובר היה בעול כלכלי קשה מנשוא, ובעיקר בתחושה שמישהו מנסה ''לחנך'' את המשפחות ולהערים קשיים על בחירתן לחיות חיים של תורה.

חברות הפורום, נשות אברכים מהציונות הדתית, החליטו להתאגד יחד ולהביא לביטול ההחלטה. לאחר מאמצים ציבוריים ופוליטיים, ההחלטה בוטלה.
חברות הפורום הבינו שיש להן כוח משמעותי: 4000 בתי אב ברחבי מדינת ישראל, משפחות של לומדי תורה, נשים שלומדות באקדמיה ועובדות במגוון של מקצועות.
לאור התמיכה שהן זכו לה במאבק על מעונות היום, חברות הפורום החליטו לייסד את מועדון ההטבות למשפחות לומדי התורה. הרעיון היה למנף את הכוח של הפורום לחיזוק משפחות האברכים מבחינות שונות, כדי להביע אמירה ציבורית שלומדי תורה הם הסיירת הרוחנית שלנו וראוי להוקיר אותם על מסירותם.
הכנס התחלק לשני חלקים, כשהראשון עסק בלמידת עמיתים, היכרות עם הצרכים בשטח וכן שיחה עם הרבנית דנה סליי וסדנה עם רחל גוטמן, מנחת רכזות קהילה על יצירת לכידות, קשר ושייכות בקהילה.
בחלקו השני של האירוע התקיימה השקת מועדון ההטבות החדש של הפורום, שבחודשים האחרונים הצליח לצרף למעלה מ-150 בעלי עסקים שביקשו להביע את ההוקרה שלהם למשפחות האברכים באמצעות הנחות והטבות בעסקים שלהם עבורן.
בין העסקים שהצטרפו ניתן למצוא חנויות ביגוד, צימרים ונופש, חנויות מתנות ויודאיקה, צלמים, מעצבות גרפיות, יועצות, מדריכות, מטפלות, מרצות, אנשי מקצוע בתחומים שונים ועוד.
מנכ"לית הפורום נעמה מושקוביץ פנתה לרכזות הפורום ואמרה להן "אתן הסיירת של עם ישראל. האמירה של כל בעלי העסקים שהצטרפו למועדון היא שהם מוקירים ומחזקים אתכן, ורוצים להיות שותפים לשליחותכן הלאומית. זה המקום ממנו גם יצאנו לדרך עם המועדון".
האירוע התקיים במעמד הרבנים יהושע מגנס מישיבת מרכז הרב ודב ביגון ממכון מאיר. הרב מגנס פנה לנשים ואמר להן "אמנם באתי לברך אבל באתי גם להתברך. אני לא יודע איך אפשר למדוד אהבת תורה כמו שיש אצלכן. אתן לא מסתפקות בלימוד העצמי ובבניין הבית. לימוד התורה הוא היצירה של החיים, הוא הנשמה של הכל. התכנסתן כאן כדי לראות את המקום של הבנין של התורה על ידי עם ישראל, בתוך מדינת ישראל".
באירוע לקחה חלק גם השרה למשימות לאומיות אורית סטרוק שאמרה לנשות הפורום: "אין לכן מושג כמה שאתן אהובות עליי. פורום שהתחיל ממחסור ומכאב, הולך לכיוון של אור גדול. כל אחת מכן מוסרת נפש על לימוד התורה. הצלחתן להרים את קרנה של התורה בעם ישראל ולזקוף את קומתה, לא רק מול הציבור של שונאי התורה, שלצערנו יש כאלה, אלא גם ובמיוחד מול אוהבי התורה. במאבק שלכן הראתן מהי תורה של דבקות, של אהבה אמיתית. גם המפעל היפה של המועדון שהקמתן, הוא אותה רוח ממש. זה בא ממקום שבעלי עסקים רוצים להיות שותפים בלימוד התורה. זה כל כך מרומם ואמיתי".
השרה לאיכות סביבה עידית סילמן פנתה לבנות בהתרגשות ואמרה להן: "צעדנו יחד דרך, שהיתה לא פשוטה לי. הקואליציה הקודמת התפרקה כולה בגלל שהיינו צריכים לשמור על הזהות היהודית של עם ישראל. על הפרק היה - האם זו מדינה יהודית ודמוקרטית או מדינת כל אזרחיה. גזירת המעונות נבעה ממקום שלילי של השפלה של משפחות לומדי התורה. לא ככה מקדמים שינויים חברתיים עמוקים. לקחת משפחה צעירה שמוסרת את נפשה על ערך לימוד התורה, ולהפיל עליה גזרה, תוך ימים, שתפגע בה כלכלית בחיי היום יום. זה היה הסדק בממשלה הקודמת. כשמונעים משנאה תמיד נכשלים. כשמונעים מנקמה, נופלים. אתן המנוע האמיתי של עם ישראל. העם הזה צריך אתכן יותר מתמיד. אתן אלה ששומרות על התשתית ששומרת עלינו אלפי שנים".
באירוע לקחו חלק גם בעלי עסקים שהצטרפו למועדון כגון הרבנית ד"ר חנה קטן, חברת "דברי שיר" והבעלים מיכאל לב, ודפנה מאיר, בעלת חנות "התחדשות" בישוב עלי שאמרה לנשות הפורום כי "זה הכרטיס חֶבֶר של לומדי התורה. מבחינתנו משפחות האברכים הן סיירת מטכ"ל, שבזכותן מדינת ישראל מתקיימת. אני מעריכה אתכן. תמשיכו להוסיף טוב, אנחנו מאחוריכן".



















