השר איתמר בן גביר
השר איתמר בן גבירצילום: אורן בן חקון, פלאש 90

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מתייחס לדיווחים לפיהם הוא מעכב את חוק האיזוק האלקטרוני לאור ההערכה שהצעה פרטית בנושא שהעלה ח"כ גדעון סער - תידחה.

הביקורת גברה לאחר הרצח של דריה לייטל ז"ל בידי בעלה שהיה מוכר במשטרה כגבר אלים.

"חבל שיש מי שמנצל רצח נפשע כדי לנגח פוליטית. לצערנו, החוק במתכונתו הנוכחית לא היה מציל את דריה ז"ל שגרה עם הרוצח באותו הבית, אולם וודאי שאני מתכוון להביא חוק, שמחד גיסא יטיל סנקציות כנגד חלאות אדם תוקפי נשים ויביא להגנה על הנשים המותקפות ובד בבד ימנע תלונות שווא נגד גברים", אמר בן גביר.

הוא הוסיף כי "על פי הפרשנות של הגורמים המקצועיים האמונים על אכיפת החוק, ההצעה שעלתה עלולה לסכן נשים - בעקבות הכוונה לעדכן בן זוג שפגע באישה, שהנפגעת נמצאת באיזור אליו הוא נכנס, דבר שחושף נשים לפגיעה נוספת".

"יש לדייק את הצעת החוק ולהימנע מעיוותי הדין ואת זה אני מתכוון לעשות. כמו כן, יש שורה של מהלכים שאני נוקט כדי להילחם בתופעת האלימות נגד נשים", דברי בן גביר.