הרב מאיר מאזוז
הרב מאיר מאזוזצילום: Flash90

ראש ישיבת 'כסא רחמים' הרב מאיר מאזוז התייחס אמש (מוצאי שבת) בשיעורו השבועי להפגנות המתקיימות נגד הרפורמה המשפטית וקרא להידברות בין הצדדים ו"לעשות שלום כדי לזכות לגאולה", כלשונו.

"עשו הפגנה על יד הבית של משה גפני, אמרתי אין דבר, 'גפני' גימטריה 'הפגנה', אבל אחר כך עוד הפגנה בתל אביב, אין גימטריה…", אמר הרב מאזוז באירוניה.

בהמשך תקף את המפגינים וקרא 'לעשות שלום' בין הצדדים. "השתגעתם? מה קרה לכם? אם היה להם לב לא היו עושים הפגנות כאלה, במיוחד שהאויבים מקיפים אותנו מכל עבר – נעשה שלום ונזכה לגאולה".

אמש התייחס אף הרב הראשי לישראל, הרב יצחק יוסף, למחאות הציבוריות על רקע חקיקת הרפורמה, ואמר כי "צריכים שיהיה שלום בעם. כל המחלוקת שקיימות, כל מלחמת האחים - זה מטריד וכואב מאד. צריכים הידברות".

בדבריו קרא לצאת בהסברה לציבור הכללי על כך שבענייני דת אין מקום להתערבות של בית המשפט העליון.

"אני לא מתערב בפרטי הרפורמה, אבל צריכים להסביר להם, לשכנע אותם, לעשות מפגשים איתם, שלפחות בענייני דת אין מקום להתערבות", הוסיף.

לדבריו, "נניח בסוגיית החמץ. אנשים יפחדו להתאשפז בבתי חולים כי יש חמץ בין כותלי בית החולים. צריך להסביר להם. ואהבת לרעך כמוך. בנושאים אחרים אני לא מבין ואני לא מדבר על דברים שאיני מבין".