חבר הכנסת אליהו רביבו מהליכוד הגיש הצעת חוק הקובעת כי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית ימונה על ידי יו"ר הכנסת ועל ידי ועדת הבחירות המרכזית, לא יהיה שופט עליון ולא ימונה על ידי נשיאת בית המשפט העליון כפי שהיה עד היום.
לפי הצעת החוק, יו"ר ועדת הבחירות המרכזית לא יהיה שופט עליון מכהן או בדימוס, ולא היה חבר מפלגה בשלוש השנים שקדמו למינוי. מדובר בחוק שיזם השר שלמה קרעי והוגש על ידו בכנסות קודמות. כעת הוגש החוק על ידי ח"כ רביבו.
אם החוק יעבור, יו"ר ועדת הבחירות ייבחר על ידי ועדת הבחירות המרכזית המורכבת מנציגי הסיעות. יו"ר הכנסת הוא שיציע לוועדת הבחירות שלושה מועמדים והוועדה תבחר ברוב של שני שלישים מחבריה את יושב ראש הוועדה המרכזית מבין המועמדים שהוצעו.
הצעת החוק כבר נתקלת בהתנגדות מתוך הקואליציה. ח"כ שמחה רוטמן מסיעת הציונות הדתית אמר כי ''בעיני אין שום צורך לגעת בהרכב וועדת הבחירות המרכזית, למרות ביקורות מוצדקות, וזה מזיק''.
רוטמן הדגיש כי הוא מתנגד לשינויים בוועדת הבחירות ובדרכי הבחירות אלא אם יבוצעו בהסכמה רחבה מאוד, "ועדיף מאחורי מסך בערות (שיחול רק בכנסות עתידיות) כי זה הנושא היחיד שבו לחברי הכנסת יש באמת ניגוד עניינים מובנה. לצערי הכנסת לא נהגה כך בעבר, אבל ביקרתי את זה בחריפות גם אז''.
ח"כ אליהו רביבו יוזם הצעת החוק אמר לערוץ 7: "הגיע הזמן שבועדת הבחירות המרכזית, שלה תפקיד משמעותי ומרכזי במיוחד בניהול ההליך הדמוקרטי בישראל, לא יהיה עוד מצב של ניגוד עניינים בו שופט העליון העומד בראשה הוא גם עמיתם בפועל של השופטים בבג"ץ הדנים בעתירות כנגד החלטות הועדה.
''לכן, הצעת החוק אותה אני מקדם תאפשר למנות יו"ר לועדת הבחירות שלא יהיה לו ניגוד עניינים כה ברור תוך חיזוק הדמוקרטיה הישראלית. בכוונתי לקדם הצעה זו בכל הכלים העומדים לרשותי יחד עם חבריי במחנה הלאומי, כפי שהתחייבנו לבוחרינו ממפלגות הימין''.
''אני מציע לחברי, חבר הכנסת רוטמן, שילמד את הצעת החוק לעומקה ולא יפרסם תגובה אוטומטית כנגד רק משום שאינו בקיא דיו בנושא. אני בטוח שלאחר שיכיר אותה גם הוא יתמוך בה בלב שלם", הוסיף רביבו.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את הצעת החוק ואמר: ''עכשיו הליכוד מנסה להשתלט על ועדת הבחירות המרכזית. למה ללכת סחור סחור? שיודיעו שמעכשיו לא יהיו בחירות בישראל אלא אם כן הם מנצחים ונגמור עם זה''.