
הפרשן הפוליטי יעקב ברדוגו תקף בערוץ 14 את מתווה הפשרה שהציג ח"כ שמחה רוטמן, יו"ר ועדת חוקה, בכל הנוגע לוועדה למינוי שופטים.
לפי ההצעה של רוטמן, הוועדה לבחירת שופטים תכלול 3 שופטים מכהנים, שלושה שרים, שלושה ח"כים מהקואליציה ושני ח"כים מהאופוזיציה. הרוב הנדרש למינוי שופטים יהיה רוב קואליציוני לשני המינויים הראשונים אך החל מהמינוי השלישי יידרש רוב יחד עם נציגי האופוזיציה והשופטים.
ברדוגו אמר: "תחושת הרוע עולה בתוכי, ההרגשה היא שרע לך בנשמה, הם השתמשו בך. אין ספק שצריכה לקום מערכת פוליטית חדשה. ריצת המרתון לא יכולה להיפסק וצריכה להחליף ידיים. הרוטמניות לא היו ראויות לקבל מאיתנו את המנדט. צריכים לחשוב ולהמשיך את הריצה.
''צריך להחליף את השחקנים, ואני אלך לעשות חשבון נפש אישי מאוד גדול'', המשיך ברדוגו. ''עין בוכה יותר מאשר צוחקת. אני לא יכול לעשות שקר בנפשי. עם כל הכבוד לשחקנים, עם כל הכבוד לנושאים ונותנים, הביריונות ניצחה והדרך עוד ארוכה. השחקנים יכולים להישאר על המגרש, יש הרבה מאוד משימות לעם ישראל ואני לא חושב שזה יישכח''.

