עשרות מתנגדי הרפורמה המשפטית הפגינו הערב (חמישי) בשכונת בית הכרם בירושלים, סמוך לביתו של שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת מהליכוד.

אחד המפגינים אמר לערוץ 7: "ככל שההפגנות תלכנה ותתעצמנה כך נצליח להגיע למטרה שאנחנו מכוונים. אנחנו דמוקרטים בנשמה ובלב, תוצאות הבחירות אמרו שיש 64 מנדטים לטובת הקואליציה וזה המצב. אבל זה לא אומר שאותה קואליציה יכולה לדרוס את הרוב ובטח לא לעשות דברים של שינוי משטרי".

מפגין נוסף, נער שנמנה על הנואמים בהפגנה, משוכנע באפקטיביות של המחאה: "ההפגנות עוזרות מאוד, אני רואה בזה צעד הכרחי להמשך קיום הדמוקרטיה במדינה. הממשלה שלנו איבדה שליטה על עצמה ומי שעומד בראש הממשלה, בנימין נתניהו, הוא חסר כוחות. האזרחים צריכים לצאת לרחוב ולהפגין את עמדתם, להילחם למען הדמוקרטיה".

המחאה לדבריו, אינה חונה בצד פוליטי כזה או אחר של המפה. "נאמתי פה בהפגנה היום ואני חושב שאני מייצג קבוצה גדולה של אנשים, בני נוער שמסתכלים על עתיד המדינה ואומרים שהם לא יוכלו לחיות במצב הזה אם החקיקה תמשיך, אנשים מכל צדדי הקשת הפוליטית, גם מהימין וגם מהשמאל".

מפגין אחר מוסיף: "בצה"ל הקצינים אומרים 'אחריי' והולכים קדימה, אבל גם מחכים שהחיילים יגיעו אליהם, הולכים ביחד. אפילו אם הייתי מסכים עם כל מה שהממשלה עושה, עם הדרך אני לא מסכים. לא חיכו שכולנו נעשה ביחד את השינויים הגדולים שצריך לעשות במערכת המשפט, ולכן אני חושב שזה אנטי דמוקרטי בדרך שהם עושים".

האחריות למצב לטענתו נמצאת אצל הקואליציה: "האופוזיציה מאוד רוצה לקיים הידברות, אבל הידברות של אמת, כלומר שכולנו נפסיק לעשות ונדבר קודם שנעשה. שנתקדם יחד ולא ליצור עובדות כאילו שהאופוזיציה זה האנגלים בימי המנדט".