
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב אחר הצהריים (שישי) בתדרוך לכתבים בלונדון להודעתם של עשרות טייסים במילואים כי לא יגיעו לטיסות אימונים בשבוע הקרוב.
"הכניעה לסרבנות היא סכנה איומה לישראל. כניעה לסרבנות תוביל לסירוב גם בצד השני. המדינה לא יכולה להתקיים ללא צה"ל.
אנשים שהיו אחראים על ביטחון המדינה פתאום חצו את כל הקווים באיזו ציניות כזאת. אני מחכה לראות 'לשעבר' אחד שיעמוד ויגיד אסור".
כ-200 טייסים בכירים מכל מערך חיל האוויר – קרב, תובלה ומסוקים – הודיעו למפקד החיל על הקפאת שירות המילואים הפעיל. לדבריהם ראש הממשלה לא מתכוון לעצור את החקיקה ומוביל את ישראל לדיקטטורה והם אינם יכולים להמשיך לשרת.
ביום רביעי הודיעו למפקדיהם כ-100 קציני וקצינות מילואים במטה המבצעי של חיל האוויר, על הקפאת התנדבות לשירות מילואים בשגרה בשל התקדמות הליך החקיקה. מוקדם יותר השבוע, שלחו 700 יוצאי חטיבת הנח"ל מכתב לשר הביטחון גלנט ולרמטכ"ל הלוי וקראו להם לעשות כל שביכולתם כדי לעצור את החקיקה.