הרב ליאור ובן גביר
הרב ליאור ובן גבירצילום: דוברות

ראש הממשלה בנימין נתניהו סיכם עם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שהחקיקה המשפטית תידחה לכנס הקיץ במטרה להעביר אותה בהידברות עם האופוזיציה.

נתניהו התחייב בפני בן גביר שהחקיקה תובא לאישור הכנסת במושב הבא, גם אם לא יגיעו להסכמות בזמן הפגרה. במקביל סוכם בין השניים כי כצעד להגברת המשילות תעלה לאישור בישיבת הממשלה הקרובה הקמת המשמר הלאומי תחת המשרד לביטחון לאומי.

לערוץ 7 נודע כי כבר בשעות הבוקר המוקדמות עדכן בן גביר את הרב דב ליאור, המנהיג הרוחני של ''עוצמה יהודית'', על כוונתו של ראש הממשלה להודיע על עצירת חקיקת הרפורמה המשפטית וכן על פיטורי השר גלנט.

לאחר שיחה ארוכה ודיון עמוק בנושא גיבה הרב ליאור את השר בן גביר בהתנגדותו למהלך, וסוכם ש''עוצמה יהודית'' תפרוש מהממשלה אם נתניהו יודיע על הקפאת החקיקה.

לאחר הודעתו של בן גביר לנתניהו על כוונתו לפרוש מהממשלה במידה ותיעצר הרפורמה המשפטית החלו להגיע לחצים מכיוונים שונים אל הרב ליאור.

הרב ליאור קיבל פניות ממקורבים לראש הממשלה שניסו לטעון בפניו שמדינת ישראל עומדת בפני סכנה ביטחונית עקב המצב, אך הרב ליאור לא קיבל את הדברים ואמר שלא נראה לו שמדובר בחשש אמיתי.

בהמשך הגיעו אל ביתו של הרב ליאור רבנים בכירים שהביעו את החשש מהליכה לבחירות חדשות והקמתה של ממשלת שמאל. גם טענות אלו דחה הרב ליאור וטען כי ''תפקידנו לפעול בדרך האמת ולא להיכנס להערכות ושיקולים זרים''.

במקביל לפניות אלו עודכן הרב ליאור מהשר בן גביר על פניות והצעות שקיבל מלשכת ראש הממשלה, ובן גביר קיבל את גיבויו של הרב ליאור להיפגש עימם ולבדוק את רצינות הצעותיהם ויכולת מימושם באופן מיידי ואמיתי.

אחר הצהריים נפגש השר בן גביר עם ראש הממשלה ודן עימו בבניית מתווה שיאפשר את החקיקה הדרושה לקידום הרפורמה המשפטית בהתחשב בהתנגדות הנשמעת נגדה מכיוונים שונים, וכך נבנתה ההצעה של עצירת החקיקה למשך חודש ימים שבו יבוצע ניסיון להגעה להסכמות עם נציגי המתנגדים על פרטי הרפורמה, ובמידה ולא יגיעו להסכמה תימשך החקיקה.

במקביל קיבל בן גביר את הסכמתו של ראש הממשלה לדרישה להקים את המשמר הלאומי שיהיה כפוף באופן ישיר למשרד לביטחון לאומי ולא למשטרה כפי שתוכנן מראש. מיד בתום הפגישה עדכן השר בן גביר את הרב ליאור בפרטי ההבנות עם נתניהו וקיבל מהרב ''אור ירוק'' להמשיך על פי התוכנית.

הפגנת הימין בירושלים
צילום: רגבים

עשרות אלפי אנשים השתתפו הערב (שני) בהפגנת מחנה הימין בירושלים, במטרה לתמוך בממשלה ולדרוש את קידום את חקיקת הרפורמה המשפטית.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר נאם בהפגנת הימין: "בישיבת ראשי הקואליציה גמלה בליבי החלטה לצאת מהממשלה כי חשבתי ועדין חושב שצריך להצביע על הרפורמה היום. לא צריך להיכנע לאנרכיסטים אבל הבנתי שאם אני פורש הם מנצחים והם לא ינצחו. אנחנו נישאר בממשלה ונדרוש רפורמה".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נאם: "ערב טוב לרוב העם שמייצגים את מיליוני אנשים. אתם מייצגים את רוב העם הציוני והלאומי שרוצה לתקן את מערכת המשפט. אני קורא לנתניהו - בוא לכאן ותראה כמה גיבוי ותמיכה ונחישות. נתניהו תודיע שאנחנו מחוקקים השבוע את הרפורמה".

שר התקשורת שלמה קרעי מהליכוד נאם בהפגנה וסיפר: "ישבתי עם ראש הממשלה לפני כמה דקות והוא צופה בכם ומקבל חיזוק מאוד גדול מכם". קרעי הבטיח: "אנחנו לא עוצרים - הרפורמה המשפטית תעבור. חבורה של מחוללי אנרכיה לא תנהל כאן את מדינת ישראל. נשתחרר בקרוב מהכבלים של בג"ץ והיועמ"שים".

השרה מאי גולן אמרה בהפגנת הימין: "תראו את ההבדל בין המחאות - הם שורפים כבישים ואתם מרימים דגלים, הם מקללים שוטרים ואתם שרים שירים. אני מבטיחה לכם שהרפורמה תעבור".

צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: ללא קרדיט
צילום: ללא קרדיט
צילום: ללא קרדיט
צילום: ללא קרדיט
צילום: ללא קרדיט
צילום: ללא קרדיט