הר הרצל
הר הרצלצילום: שמעון כהן

האסטרטג רוני רימון קובע בראיון לערוץ 7 כי לשאלת נוכחותם או היעדרם של פוליטיקאים מטקסי יום הזיכרון אין תשובה חד משמעית. "זה אירוע מאוד רגיש. גם המערכת הפוליטית, גם מזכירות הממשלה המצוותת את השרים וחברי הכנסת וגם המשפחות השכולות, כולם צריכים לגלות רגישות".

"באופן חד משמעי אני נגד הפגנות בבתי עלמין. אנשים שאינם קשורים לאבל עצמו שבאים, כפי שעשו בזמנו לבנט, ומפגינים זה דבר שצריך להיות מחוץ לכל חשבון", הוא אומר ומוסיף כי באשר לרצונן של המשפחות השכולות, יש לקחת את הדבר בחשבון כאשר מצוותים את השרים וחברי הכנסת לטקסים השונים, ואם יש לקהלים מסוימים בעיה עם נציג ציבור שלא שירת בצה"ל יש לקחת את הדבר בחשבון ולשבץ אותם במקומות שעבורם נוכחות נבחרים שכאלה פחות צורמת.

באשר להחלטת השר גולדקנופף שלא להגיע לטקסים, אומר רימון כי הוא יכול להבין החלטה כזו של נבחר ציבור חרדי שחש שהוא מגיע למקום "עוין', "אין סיבה שהם יגיעו למקום עוין כדי שיגרשו אותם. אני יכול להבין אותם", הוא אומר ומוסיף כי ניתן להבין את ההיגיון של מי שמתקשים לראות נציגי ציבור שאינו משרת בצבא מייצגים את הממשלה במעמד שכזה.

"יש כאן רגישויות ומה שצריך הוא להוציא את המילה 'פרינציפ' מהלקסיקון. לא עושים בכוונה, לא תוקעים אצבע בעין אלא מגלים רגישות, ואם איש ציבור מרגיש שהנוכחות שלו תזיק ותעכיר את הרוחות, הוא יעשה בשכל אם ימנע מלהגיע, אבל מצד שני, המשפחות השכולות שאינם מקשה אחת, צריכות שלא ללחות ולא לעשות מהומות גם אם הדבר לא הכי נוח להן. לא צריך להפוך את היום הבודד הזה בשנה להמשך המחאות נגד הרפורמה המשפטית או חקיקה כזו או אחרת בנושא גיוס החרדים לצה"ל. את כל הנושאים הללו צריך להוציא מהיום הזה ולהתייחס לנציג הממשלה לא כאדם עצמו אלא להבין שהוא מייצג הממלכה".

"צריך לגלות רגישות ושכל. חלק מהשיבוצים של השרים וחברי הכנסת נעשו ללא רגישות ושכל, ובעתיד יהיה צורך במבוגר אחראי שיסתכל על הרשימות והשיבוצים ולא לפעול באופן אוטומטי, והדבר יוריד בהרבה את גובה הלהבות", חותם רימון.