יו"ר ''חוזרים להר'' רפאל מוריס עם ילדיו ועם הגדי בשנה שעברה
יו"ר ''חוזרים להר'' רפאל מוריס עם ילדיו ועם הגדי בשנה שעברהצילום: חוזרים להר

תנועת הימין "חוזרים להר" פרסמה הבוקר (שישי) מודעה, לפיה התנועה תפצה בסכומים כספיים פעילים שיעצרו על ידי משטרת ישראל בדרכם להקרבת "קרבן פסח" בהר הבית ביום רביעי הקרוב.

"גם השנה יוצאים להקריב קרבן פסח", נכתב במודעה. על פי התעריף - פעיל שייעצר בדרכו להקרבת הקרבן יפוצה על ידי התנועה בסכום של חמש מאות שקלים.

אם הפעיל יעצר כשבידו גדי או טלה להקרבה, סכום הפיצוי יעמוד על אלף ומאתיים שקלים. במידה והמעצר יתבצע בתוך תחומי הר הבית אזי התנועה תעביר אלפיים וחמש מאות שקלים למי שנעצר. במידה ויצליחו להקריב את קרבן הפסח בהר הבית, יקבלו המקריבים פרס כספי בסך עשרים אלף שקלים.

"הקרבת - גאלת! נעצרת - ניצחת!", חתמו ב''חוזרים להר'' את המודעה המפתיעה.

צילום: ללא קרדיט

זאת השנה השניה שבה תנועת חוזרים להר מציעה פרס כספי לפעילי הר הבית שייעצרו בדרכם להקריב את קרבן הפסח. בשנה שעברה בעקבות הפרסומים של התנועה התעורר זעם ברשתות הערביות ופורסמו גינויים של יו"ר הרשות הפלסטינית ודובר תנועת חמאס בשל "איומים על מסגד אל-אקצה", כלשונם.

בעקבות הפרסום בשנה שעברה נעצרו בשערי ההר על ידי משטרת ישראל יותר מ-20 בני אדם שהיו בדרכם להקריב את קרבן הפסח. חלקם הגיעו עד לשערי ההר עם גדיים ונעצרו על ידי משטרת ירושלים שנפרסה במקום מבעוד מועד.

מתנועת חוזרים להר נמסר: ''מצוות קרבן הפסח היא אחת המצוות החשובות והמיוחדות עליהם אנו מצווים ואין שום סיבה לא לחדש אותה כבר השנה. אנו עשינו את כל ההכנות לקיים את המצווה יחד עם הממשלה, ובמידה ולא יאשרו את האירוע - בלעדיה. אנחנו קוראים לממשלת ישראל לאפשר לכל יהודי שחפץ בכך להיכנס להר הבית ולהקריב את קרבן הפסח בעיתו ובזמנו".