אסי טיכטל, בעל בלוג הטיולים 'ישראל 360', התארח באולפן ערוץ 7 עם המלצה למסלול טיול יומי בחול המועד בירושלים.

"נתחיל מהכותל המערבי שם מתקיימת ברכת הכהנים המרכזית בכל שנה בחול המועד. השנה זה יתקיים ביום ראשון ככה שגם תושבי חו"ל שחוגגים את החג יומיים יוכלו להגיע. יגיעו למעמד הזה עשרות אלפי אנשים והשיא של זה מתקיים בתפילת מוסף".

מעמד ברכת הכהנים ותפילת המוסף ישודרו ברשת ובערוץ 7 ויתקיימו ביום ראשון של חול המועד. אסי ממליץ להגיע מוקדם: "תפילת מוסף מתחילה בעשר ורבע ואז ברכת הכהנים, כדאי להגיע לפני עשר".

משם ממליץ טיכטל לרדת לנחל קדרון שמשלב בין היסטוריה לטבע: "אם כבר הגענו לכותל נרד לנחל קדרון, עמק קדרון עמק המלך. יש בעמק כמה מונומנטים יפים ועתיקים שזה יד אבשלום, קבר בני חזיר וקבר זכריה שנמצאים אחד ליד השני ליד הנחל. כל שנה בפסח אני יורד לשם ואני רואה שם פריחה מטורפת בכל מיני צבעים. אם רוצים יכולים גם להאריך ולעלות להר הזיתים לתצפית על הר הבית."

מעמק קדרון ממליץ טיכטל לעלות לנקבת השילוח בעיר דוד: "אנחנו ממשיכים והולכים לעיר דוד, עולים משם לנקבת השילוח ונרד לתוך הנקבה דרך פיר וורן שנחפר שם ואפשר ללכת בתוך הנקבה. נרטבים, צריך גם לבוא עם פנס כי זו נקבה ארוכה באורך של חמש מאות מטר ומדהים לראות את זה כי בנו את זה בתקופת בית ראשון. חשוב לשים לב איך בנו את הנקבה בשיפוע מינימלי כדי להעביר את המים בלי לאבד אף טיפה".

התחנה הבאה היא מעיין הליפתא שנמצא בכניסה לעיר. "שיפצו לאחרונה את הירידה למעיין שהיא ירידה מאוד תלולה וגם עלייה מאוד תלולה וצריך לקחת את זה בחשבון. גם שם המים של הבריכה מגיעים מתוך נקבה שאפשר ללכת אליה, אמנם לא ארוכה כמו נקבת השילוח אבל אפשר ללכת חמישים מטר גם כן עם פנס ולראות את המים נובעים, לחזור אחורה ולקפוץ לבריכה. מי שרוצה יכול להגיע גם דרך עמק הארזים בהליכה של כעשר דקות ולראות את כל הבתים הנטושים שגם שם די פורח".

את היום ממליץ טיכטל לסגור במעיין נוסף, עין לבן. "אחד זה עין לבן, בריכה מאוד נגישה שאפשר להגיע אליה עם רכב למרחק של דקה הליכה או להגיע עם תחבורה ציבורית לגן החיות התנ"כי וללכת משם כקילומטר וחצי על שביל נוח. זה אחד המקומות היפים שגם מגיעים אליהם הרבה אנשים.

אופציה נוספת היא עין חניה: "מעבר לצד השני של נחל רפאים נמצא עין חניה. אפשר להגיע לשם רגלית בערך חמש דקות הליכה או להגיע ברכב למעיין. המעיין היה סגור במשך שנים ולפני שנתיים במהלך הקורונה הוא נפתח מחדש אחרי עבודות שימור של רשות העתיקות ורשות הטבע ואפילו חשפו שם בריכה חדשה ככה שיש שם שתי בריכות, אחת גדולה ואחת חדשה יותר קטנה".

טיכטל מסיים בהמלצה נרגשת: "אין על המעיינות של ירושלים, חוץ מאלה יש עוד שלושים מעיינות והמלצה שלי, פשוט תלכו ותקפצו למים".