רבה של צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית, הרב שמואל אליהו, קורא לציבור להזדרז ולמכור את החמץ שברשותו כדי לא להגיע לרגע האחרון.

למילוי הפרטים ומכירת החמץ לחצו כאן

"בכל שנה בערב פסח אחר חצות מגיעים אלי אנשים ואומרים לי 'הרב, שכחתי למכור חמץ ויש לי בקבוק וויסקי וקמח ומחסן עם חמץ'.

בכל שנה אנחנו נכנסים לקשיים גדולים. הרי אם אדם נזכר בערב פסח לאחר חצות - גם אם ארצה לעזור לו - לא אוכל, כי אי אפשר כבר למכור חמץ. אם אדם לא מכר את החמץ, חוץ מהממון שהפסיד, הוא גם עבר על איסור של 'בל ייראה ובל יימצא'", אומר הרב אליהו.

הרב פונה לציבור וקורא: "אני אומר לאנשים - אם אתם מתכוונים למכור חמץ תעשו את זה עכשיו. היום יש אפשרות למכור דרך האינטרנט. תגידו שאתם מממנים את הרב שמוכר לכם את החמץ שהוא שליח. גם אם רק אמרתם בדיבור עשיתם חצי דרך והכי טוב זה לכתוב ממש. אל תחכו ליום האחרון. הרב הוא שליח שיבצע את המכירה ברגע הנכון ואפשר למנות אותו כשליח שלכם גם ימים לפני".

"מי שדוחה דברים עלול לשכוח, אז אל תדחו ומהרו למכור את החמץ", מסכם הרב אליהו.

לתרומות קמחא דפסחא של ארגון רבני קהילות לחצו כאן