עידו באומגרטן
עידו באומגרטןצילום: באדיבות המשפחה

עידו באומגרטן, בן 21 מהרצליה, נהרג במהלך רכיבת אופנוע בצפון תאילנד בשבת האחרונה.

המחלקה לישראלים בחו"ל במשרד החוץ והקונסול הישראלי בתאילנד פועלים להעברת ארונו לישראל. עידו הותיר אחריו שני אחים והורים. הוא יובא לקבורה בערב החג.

זוהר, אימו של עידו, סיפרה לישראל היום: "היתה תאונה בשבת בערב. הוא היה בצפון תאילנד, טייל שם במשך חודש ותכנן להמשיך לויאטנם ולאוס. הוא רכב על אופנוע עם חבר והיתה התנגשת עם משאית. לא ברור מי אשם. החבר שהיה איתו בפוסט טראומה. לא הצלחנו לדבר איתו. אבא שלו נסע להביא אותו מתאילנד".

האם הוסיפה: "הוא השתחרר בנובמבר מהצבא. הוא היה בסיירת מורן של התותחנים. היה שלוש שנים קרבי. הוא תכנן לחזור ללמוד אחרי הטיול. למד הנדסה. היה תלמיד מצטיין. היה מאוד מוכשר. הוא היה חכם בצורה בלתי רגילה. הוא היה מאוד יצירתי. חשב מחוץ לקופסה".

השיחה האחרונה בין האם לבנה היתה ביום התאונה. "אני הייתי בלונדון. בבית היו בעלי והבן הקטן. הגיעו שוטרים ממשרד החוץ והודיעו לו. באותו יום דיברנו איתו פעם אחרונה. הוא היה מאושר. סיפר שכיף לו. הוא נשמע ממש מאושר. הוא היה קרן אור. היה לו חיוך מדהים. היה נשמה טובה. היה ילד טוב".