אבו מאזן אומר כי התפטרותו מתפקיד ראש הממשלה היא סופית זאת למרות פניית רבים בהנהגת הפתח' שימשיך בתפקידו.

בדיון של הנהגת הפתח' ברמאללה בנושא התפטרותו של אבו מאזן ושאלת היורש של תפקידו אמר ערפאת כי "אבו מאזן הוא חבר ושותף לדרך"

נביל אבו רודיינה , יועצו של ערפאת אמר קודם לישיבה כי ערפאת מתכוון לפנות אל אבו מאזן ולבקש ממנו להמשיך ולכהן בתפקידו כראש הנהגת הרש"פ.

אבו רודיינה ציין כי ערפאת יפנה אל אבו מאזן כדי שהנהגתו תמשיך בתפקידה לפחות למשך שבועיים כ"ממשלת מעבר".

בשעה זו מכונסים מוסדות הפתח' כדי לדון בשאלה מי יחליף את אבו מאזן לאחר התפטרותו מתפקידו. ב"בורסת השמות" מופיעים גם האני אל חסן, נביל שעת' ואבו עלא.

ד"ר מוסטפא ברגותי אחד מבכירי הנהגת הרש"פ אומר היום (יום א') כי למרות ההודעות שמקורן בלשכת ראש "המועצה הפלשתינית המחוקקת" אבו עלא בכך שהוא אינו מעונין בתפקיד ראש הממשלה לאחר התפטרות אבו מאזן, הרי המועמד המוביל נותר אבו עלא והוא יהיה המועמד המוביל.

ד"ר ברגותי מסר, כי מועמד נוסף הנחשב לרלוונטי הוא איש העסקים מוליד אל מסרי, ממקורבי יאסר ערפאת.

לדברי ד"ר ברגותי, ממשלת אבו מאזן הטעתה את ערביי הרש"פ מזה ארבעה חודשים כיון שלא היה מקום לממשלה זו שעסקה בדברים שוליים ולא פעלה בנושאים מורכבים לטובת הפלשתינים.

לדבריו, ממשלת אבו מאזן קיבלה תכתיבים מישראל ומארה"ב, דבר שהעניק לה תדמית שלילית ברחוב הערבי ברש"פ.

באשר לסכסוך בין ערפאת לבין אבו מאזן, אמר ד"ר ברגותי כי "נמאס לפלשתינים מעיסוק בדיבורים כאלה שרק מזיקים לפלשתינים ואינם מועילים להם".

לדבריו, ממשלת אחדות לאומית היא הפתרון האידיאלי, כדי "לשחרר את הפלשתינים מהכיבוש הישראלי ולהקים את המדינה בגבולות 67 ".