צפו: השר איתמר בן גביר רקד עם הצועדים באביתרדוברות

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר השתתף היום (שני) בצעדת האלפים לאביתר, רקד עם ההמונים ונשא דברים על רקע קריאות תמיכה ואהדה מהאלפים שהשתתפו.

השר בן גביר אמר: "מרגש לראות את כל ההמונים שצעדנו יחד ובעיקר, לפגוש את אמא של הקדוש אביתר ברובסקי עם דמעות של שמחה ואושר בעיניים. חוזרים הביתה"

הוא התייחס בדבריו גם לקולות המתנגדים לצעדי הממשלה: "לחזור הביתה, לחזור לעצמנו, זה לא דבר פשוט. יש מניעות, יש אתגרים, יש לא פעם אנשים מתוכנו שמנתחים את המציאות לא נכון, שמרגישים שלקחנו להם את המדינה. התפקיד שלנו זה לחבק אותם, לאהוב אותם, הם אחים שלנו, אבל גם לזכור שאנחנו לא מתבלבלים, אנחנו לא ממצמצים, אנחנו חוזרים הביתה".

"חוזרים הביתה למרחבים, חוזרים הביתה לארץ ישראל, חוזרים הביתה להר הבית ולירושלים. אתם יודעים, לפעמים כשחוזרים הביתה יש מי שמנסה להשתלט על הבית הזה, זה קשה, זה מאתגר. לפעמים יש אפילו גורמים בתוכנו שאומרים אולי נתקפל, אבל אסור לנו למצמץ. חג הפסח מלמד אותנו לא לחשוש מכל אלה שרוצים לכלות אותנו", הוסיף בן גביר.

השר לביטחון לאומי דיבר גם על תגובת הממשלה לפיגועים. "התגובה לטרור היא בהחלט גם לבנות, גם ליישב, אבל התגובה לטרור זה גם לחתור למגע ולהביא לכך שיהיה עןנש מוות למחבלים, שדם יהודים לא יהיה הפקר ונעשה הכל בשביל הדבר הזה".

"מי שחזק באביתר, יהיה חזק בתל אביב. מי שחזק ביהודה ושומרון יהיה חזק בכל ארץ ישראל ואנחנו אומרים לכל אחינו, זה הכלל, להיות חזקים גם באביתר, גם ביהודה ושומרון, גם בתל אביב, גם בדרום, גם בגליל ובכל מרחבי ארצנו", סיכם.