נפתלי בנט
נפתלי בנטצילום: שמעון מלול

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט תקף בצהריים (שלישי) את הממשלה ואת העומד בראשה, וטען כי השרים "עסוקים בתירוצים והאשמות".

בנט תקף את שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "שר האוצר קורא פומבית למחיקת חווארה ואז מאשים את הטייסים שהם לא מכירים אותו מספיק ולכן נבהלו. כן, אותו סמוטריץ׳ שחמק משירות קרבי, ודאג לג׳וב קצר בצה"ל, כדי שיוכל ללמוד לתואר במקביל''.

על שרת ההסברה גלית דיסטל אטבריאן אמר בנט כי ''שרת 'ההסברה' מתבכיינת שאין לה מדפסת (!), ולכן היא כושלת בהסברה כישלון מוחלט. אגב, כראש הממשלה הקמתי מערך הסברה מעולה בראשות אלעד טנא. המערך פעל במהירות, בתיאום ובהצלחה. אין לי מושג למה לא משתמשים במערך הזה עכשיו ולמה צריך משרד חדש ויקר למשהו שכבר קיים.

''השר בן-גביר מקליט בסתר את מפקדי המשטרה ומדליף לתקשורת, ואז במקום להעניק ביטחון הוא כותב פוסטים ומפרסם טיקטוקים שמאשימים את השמאל, את קודמיו ואת כולם בכישלונו''. גם על שר המורשת בנט מתח ביקורת: ''והשר לענייני משהו, עמיחי אליהו ממפלגתו, מאשים את מפקדי צה"ל, השב"כ והמוסד ב'מרידה', לא פחות''.

''ונתניהו, ראש ממשלה, עולה לנאום לאומה, ובמקום לאחד, להעניק תקווה ולהנהיג, הוא משקיע את רוב נאומו בתירוצים חלושים להסביר למה הוא אישית לא אשם, ובלהטיל אחריות על הממשלה הקודמת ועל אזרחי ישראל (!) בכל תחלואי ישראל. אומר בפשטות: לא זו מנהיגות'', כך בנט.

אתמול מסר רה''מ נתניהו הצהרה לתקשורת ואמר בין היתר כי "המדינה שלנו נמצאת תחת מתקפת טרור". נתניהו הפנה אצבע מאשימה למחאות נגד הרפורמה המשפטית וטען כי "אויבינו פירשו את הקריאות לסרבנות כחולשה בחוסן הלאומי שלנו".

נתניהו תקף את הממשלה הקודמת בראשות בנט ולפיד: "הממשלה הקודמת חתמה הסכם כניעה עם חיזבאללה בלי שום תמורה". הוא הוסיף כי "אתמול עדכנתי את ראש האופוזיציה, ושאלתי אותו: 'כשאתה מצהיר שישראל קורסת איך אתה חושב זה מתקבל אצל אויבינו?', הם שומעים ורואים וכותבים".