במשטרה התקבלו לאחרונה מספר תלונות של ישראלים תושבי מרכז הארץ שהתלוננו כי כלי רכבם נגנב בחודשים האחרונים וגנבי הרכב יצרו עימם קשר והציעו להם לקבל אותו חזרה תמורת סכומי כסף. כשהגיעו למקום המפגש, נשדד מהם סכום הכסף מבלי שקיבלו את ריכבם חזרה.

השיטה הצליחה אצל עשרות ישראלים שהגיעו לנקודת המפגש עם עשרות אלפי שקלים בידיהם, שם המתינו להם רעולי פנים ששדדו אותם ונעלמו עם הכסף וכך נשארו בעלי כלי הרכב קרחים מכאן ומכאן.

המקרה האחרון אירע אמש כאשר ישראלי תושב בת ים שמשאיתו נגנבה ממנו, הגיע לטול כרם לאחר שגנבי המשאית יצרו עמו קשר והציעו לו להגיע לטול כרם עם 15 אלף ש"ח בתמורה להחזרת המשאית. כשהגיע לנקודת המפגש, נשדד ע"י רעולי פנים חמושים בכלי נשק. למרבה המזל רק כספו ניטל ממנו ולא חייו, אמרו במשטרה.

מפקד מחוז יהודה שומרון ניצב שחר איילון חזר והזהיר את התושבים הישראלים שלא להתפתות לקיצורי הדרך שמציעים הנוכלים ולתת למשטרה לטפל בגנבים. עוד הוסיף ניצב איילון, כי אותם ישראלים שמגיעים לנקודות מפגש מסכנים גם את חייהם, כספם נשדד והם עוברים עבירה של הפרת צו אלוף ובסופו של דבר, גם ריכבם אינו מוחזר להם.

(פ.ק.)